Delade känslor efter Tingsryd borta

Tuff bortamatch för Leksand under fredagskvällen när man gästade serieledande Tingsryd, som vann med 5-2 senast Leksand var på besök.

Nu fick Leksand dock en kanonstart och Robin Jakobsson kunde sätta 0-1 mellan benen på Johannes Jönsson redan efter 01:20.

Man fick kort därefter ett powerplay och Johan Porsberger hade ett friläge, men tyvärr lyckades man inte utnytja något av de lägena. när Jonas Frögrens skott styrdes i mål kort därefter hade Johannes Jönsson dock inte en chans. Man ringde dock på målet för ev. en hög klubba, men det godkändes ganska snabbt och det var 0-2 till Leksand.

Tingsryd fick dock ett powerplay, som man inte utnytjade, men man fick senare in en reducering, vilken det också ringdes på och den här gången dömdes det bort och det var fortsatt 0-2 för Leksand.

Precis på slutsekunden av den 1:a perioden åkte dock en leksing ut och i powerplayet som följde i den 2:a perioden kunde ändå Drew Paris reducera för Tingsryd. Kvitteringen var senare också väldigt nära, men pucken tog i stolpen den gången.

Precis som mot Pantern i onsdags var det hemmalaget som ägde den 2:a perioden. Så var det i onsdags med. Då ägde Leksand den 1:a perioden, precis som här, och sedan ägde Pantern totalt i den 2:a perioden, ungefär som Tingsryd gjorde här, även om Panterns dominans var större i onsdags.

Precis som i onsdags, när Pantern dominerade fullständigt, gjorde Leksand mål. Tobias Forsberg fick pucken mitt i slottet och gjorde inga misstag. det var hans 3:e mål för säsongen, hans 2:a för matchen.

Till skillnad från i onsdags kunde Tingsryd här dock reducera innan perioden var slut. emil Forslund slog in pucken i nät bakom Haukeland med 16.40 på klockan.

dryga minuten in i 3:e perioden var det också kvitterat när Robin Olsson satte sitt 2:a mål för säsongen och återigen släpper man in tidiga mål i perioden. Båda målen mot pantern i onsdags släppte man in innan det hade gått 2 minuter av perioden och ikväll var det 2/3 mål såhär långt inom periodens 2 första minuter som man hade släppt in.

Med 12 minuter kvar att spela tog Tingsryd ledningen i matchen för 1:a gången, när Alexander Ruuttu gjorde sitt 10:e mål för säsongen och för 1:a gången i matchen var det Leksand som fick jaga.

Det gjorde man sådär. Man tappade puck och gav Tingsryd flera jättelägen att öka på till 5-3, men sådan tur var blev det ina mål där. Utvisning drog man också på si, men den klarade man också av, men som sagt, skulle man ta poäng här, då fick man inte göra sådana grejer, i synnerhet inte mot ett så bra lag som Tingsryd.

Kvitteringen satt ändå till slut i nät bakom Johannes Jönsson och vem gjorde det om inte Tobbe Forsberg. Snacka om proppen ur för hans del.

Efter målet var det Leksand som tryckte på och trots att anton Karlsson, lånet från Frölunda, tvingades utgå med 2 minuter kvar, en trolig hjärnskakning eller liknande, så pressade man ändå på mer än vad tingsryd gjorde mot slutet, men inga fler mål föll och det väntade förlängning och ev. straffar.

bonuspoäng för Leksand skulle innebära att man tillfälligt klättrade upp över slutspelsseriesträcket. Då skulle man gå upp på 45 poäng. Pantern har 44, men de spelade inte nu ikväll. dessutom har Mora 43 med 1 match mindre spelad, timrå 41 med 2 matcher mindre spelade och Björklöven 39 med 2 matcher mindre spelade, så det skulle i sådant fall som sagt vara högst tillfälligt, men ändå.

Det blev ingen bonuspoäng. För med 41 sekunder kvar av förlängningen satte Adam Åkesson 5-4 i nät bakom Haukeland.

Känslan är lite tudelad efteråt känner jag. Med tanke på att man ledde hela matchen och hade 0-2 när det bara hade gått 5 minuter känns det som ett poängtapp och mer som en förlust än som en seger, men å andra sidan fortsätter man att ta poäng och man har nu tagit poäng i 7 av de 8 senaste matcherna och man har då tagit 17/24 poäng, så det är trots allt klart godkänt. samtidigt hade det kunnat vara mer här, med tanke på hur matchen såg ut, men Tingsryd är starka och man tar iaf poäng mot serieledarna, det är inte alla som gör det.

Smålänningarna hade spelat 8 förlängningar/straffläggningar innan kvällens drabbning och bara förlorat 2 av dem, samtidigt som Leksand bara hade vunnit 1 straffläggning och förlorat 5. I sudden hade man tidigare inte haft något avgörande alls, så statistiken talade ganska tydligt för Tingsryd där och så blev det mycket riktigt.

1 poäng är ändå 1 poäng och den kan visa sig bli väldigt viktig i slutänden sen.

Kvällens samtliga resultat, + gårdagens enda match:
Tingsryd - Leksand 4-3
Västerås - Sundsvall 4-5 str
Vita hästen - Asplöven 1-0
AIK - Mora 4-2
Almtuna - Timrå 0-3

Precis som mot Hästen var Sundsvall bra i 1:a och 2:a perioden. Man tog ledningen i 1:a perioden och gick ifrån till 1-3 i 2:a perren. Västerås reste sig dock ruskigt starkt och gjorde både 2-3, 3-3 och 4-3. Där och då trodde no de flesta att Sundsvall inte skulle orka resa si igen, men det gorde man. Kvitteringen satt i nät bakom Jonas Fransson och på straffar blev Viktor Hertzberg matchhjälte för Sundsvall, som därmed plockade 2 blytunga poäng i botten, samtidigt som Västerås tappade på AIK, som hade 3-0 mot Mora redan i den 1:a perioden och ökade på till 4-0 i den 2:a. Mora reducerade 2 gånger om i den 3:e perioden, men det var aldrig någon fara på taket för AIK, som därmmed drar ifrån Västerås och närmade sig Tinsryd i toppen.

I Norrköping stod det länge 0-0, men det var definitivt ingen tråkig match att titta på. Det saknades inte målchanser, men det var 2 duktiga målvakter i Linus Söderström och Ronan Quimener. Matchen såg ut att gå till förlängning, men med 19:03 på klockan i 3:e perioden gjorde Jesper Samuelsson matchavgörande 1-0 för Hästen, som därmed går förbi Almtuna i tabellen.