Bottennapp i Tegera

Oskarshamn har inte varit någon favorit för Leksand under den här säsongen. 1-3 fick de blåvita stryk med i omgång 3 tidigare i september, IKO avgjorde med bara 2 minuter kvar när lagen möttes i Oskarshamn, då hemmalaget vann med 2-1, men här var det Leksand som öppnade bäst och tog också ledningen genom Tobias ericsson, som gjorde sitt 6:e mål för säsongen.

Efter det målet var det roliga dock slut. Oskarshamn kvitterade drygt 15 minuter in i perioden och med 52 sekunder kvar av densamma gjorde man 1-2. Sedan ångade man på i 2:a perioden, även om Leksand höll emot större delen av perioden. Sedan föll man igenom totalt och IKO gjorde både 1-3, 1-4 och 1-5 inom loppet av 01:24. 01:24 som troligen avgjorde hela matchen.

Därefter fick Henrik Haukeland nog och Frans Tuohimaa fick kliva in mellan stolparna. Det är väl egentligen 1:a gången Haukeland vaktar kassen som han faller igenom såhär. Tycker annars den gode norrmannen har varit väldigt stabil.

Oskarshamn ökade på till 1-6 4 minuter in i 3:e perioden och matchen var givetvis avgjord. delar av publiken lämnade t.o.m. arenan...

1-6 slutade också matchen och det här var kort och gott ingen match man vill minnas. Det var 1:a förlusten på hemmaplan sedan Daladerbyt mot Mora för nästan 3 veckor sedan. Det var inget snack om saken, Leksand räckte helt enkelt inte till i den här matchen. Det är bara att ta nya tag mot Pantern på onsdag. Pantern vann med 2-1 senast Leksand var nere i Malmö den 22 september och det blir en riktig sexpoängsmatch på onsdag. Pantern är 7:a i tabellen, 4 poäng före Leksand, som fortfarande är 9:a. Man kan alltså inte gå förbi pantern vid seger på onsdag, men förlust innebär att man är 7 poäng bakom och det skulle inte kännas så bra...

timrå - Bofors 2-1 str

Tingsryd vinner igen och samtidigt som Västerås tappar poäng innebär det att Tingsryd är hela 12 poäng före Västerås och Oskarshamn, som går upp på lika antal poäng som VIK i och med dagens seger. 12 poäng äter man inte in bara sådär, så Tingsryds sits just nu är ganska behaglig. Inte nog med det, det är hela 23 poäng ner till Leksand under playoffsträcket. Med 22 matcher kvar att spela ser vidare spel efter grundserien allt trolugare ut för Tingsryd. Samtidigt börjar det bli en liten lucka mellan Björklöven och asplöven, på 12:e resp. 13:e plats. Det skiljer 6 poäng där och Asplöven, och Sundsvall med för den delen, behöver verklogen poängen nu. Sundsvall, som här föll ihop i sista perioden mot AIK. Gnaget hade 3-1 inför 3:e perioden, men sedan gjorde man 4 mål till och sänkte Sundsvall totalt. Här var det också klasskillnad.

Pantern avgjorde med 2 snabba mål i 3:e perioden uppe i Umeå. Efter att Björklövrn tagit ledningen med 1-0, Pantern vänt till 1-2 och Björklöven kvitterat 10 minuter från slutet kunde Erik Nyström och Axel Wemmenborn stänga matchen med 2 mål på 12 sekunder. Emil Sandin satte sedan också 2-5 i öppen kasse.

Timrå avgjorde på straffar. John Westin satte ett stenhårt skott rakt upp i krysset bakom Joel Gistedt och det var 2 mycket viktiga poäng för Timrå.

Det var det även för Almtuna, som hade 2-0 inför den 3:e perioden, men efter en rad utvisningar och 2 5 mot 3-lägen för Västerås kunde man inte hålla emot längre. 2 minuter från slutet satt 2-2 i nät bakom jonas Johansson. matchen gick till sudden och straffar, där Västerås försökte meddraget att ställa Marcus Dahlbom i kassen. Det var nära att det lyckades, men till slut kunde Henrik Rommel, som också avgjorde straffläggningen mot Leksand, avgöra för Almtuna.