Almtuna på väg mot en skräll

Martin Jahnols mål såg länge ut att bli matchens enda när serieledande Tingsryd gästase Metallåtervinning arena. Det stod nämligen 1-0 tills det bara återstod 12 minuter att spela. Då kom Tingsryds kvitterin och man gjorde sedan 1-2 med 9 minuter kvar och 6 minuter senare satte man också 1-3 i nät bakom Charlie Torstensson. Almtuna reducerade dock när man ändå chansade och plockade Torstensson, en chansning som gick hem, men närmre än 2-3 kom man inte, för Alexander ruuttu satte 2-4 i tom kasse 3 sekunder från slutet. Tingsryd gör alltså ingen bra bortamatch, men vinner ändå. Snacka om kännetecknande för ett lag i medgång. Man vinner ändå, trots en ganska medioker insats.

Det var kvällens enda Allsvenska match, men från Allettorna i Hockeyettan, som också drog igång nu ikväll, kan vi konstatera att Södertälje inledde stabilt med att slå Hudiksvall med 4-0, inför över 3000 personer i Axa sports center. snacka om att man har publikens stöd och de lag som hamnar i kvalserien från Hockeyallsvenskan vill nog inte möta SSK där, för det kan bli riktigt obehagligt...

Även i Västervik och ljungby var det mycket folk, 2058 resp. 2065 åskådare, när Kallinge vann efter straffar med 5-4 i Ljungby och där Västervik besegrade Vimmerby med 3-2..

För att vara i Hockeyettan var det även mycket folk i Lombiahallen i Kiruna och i Östersund arena, 1371 resp. 1588. Båda två var högre publiksiffra än vad Almtuna hade mot Tingsryd ikväll. matcherna vann Kiruna med 8-6 över Piteå och Östersund slog Kalix med 4-1.