Försäsongen är igång

Leksand har nu spelat 3 träningsmatcher och först ut var Almtuna. Frans Tuohimaa vaktade kassen och fick släppa 2 puckar förbi sig i 1:a perioden, som Almtuna vann just med 2-0. Sedan reducerade dock mattias Lassen, som därmed fick inleda målskyttet för de blåvita den här säsongen, och Lars Bryggman kvitterade. 2-2 var också ställningen efter full tid och matchen gick till sudden och straffar, där Almtuna drog det längsta strået och gick segrande ur matchen med 3-2.

Näst på tur var Färjestad för Leksands del och det blev en ganska komfortabel seger för FBK, som vann med 4-1, efter att Brock Mompetit reducerat i sista perioden. Henrik Haukeland vaktade kassen och det var väl egentligen inget fel på hans insats, men färjestad var helt enkelt bättre och vann klart rättvist. Johan Ryno nätade åtminstone inte för sin nya klubb.

3:e matchen för försäsongen spelades redan dagen efter, igår, mot Bofors, i Nobelhallen. Återigen var det Tuohimaa som vaktade kassen och defensiven såg faktiskt riktigt bra ut och man redde bl.a. ut ett 3 mot 5-läge för BIK, + att Tuohimaa räddade en straff. Till slut var det också Leksand som gick segrande ur det hela när Mike Embach blev ende målskytt och där slutsiffrorna alltså skrevs till 0-1 till Leksand.

Resultaten hittills är alltså som följer:

Almtuna - leksand 3-2 str
Färjestad - Leksand 4-1
Bofors - Leksand 0-1

Näst på tur är Gävle/Daladuellen i helgen som kommer, där Brynäs tar emot Leksand på fredag och där Leksand sedan tar emot Brynäs hemma i Tegera arena dagen efter. Det är den enda match under försäsongen som spelas hemma i Tegera och det lär bli ett ganska stort gippo kring den där matchen, så passa på att gå på hockey på lördag i Leksand!