Blåvit seger i Gävle/Dala-duellen!

2 dagars intensivt duellerande är nu över och det är med blåvita segrare av detta gippo, som helt klart måste vara en av försäsongssveriges absolut hetaste grejer.

Det var dock Brynäs som ägde den första dagen i Gävle, då Brynäs vann 1:a drabbningen damlagen emellan med 2-1, + att man tog hem supporterduellen och maskotduellen. Leksand reducerade dock till 3-1 när man vann sponsorduellen, men det var Brynäs som skulle få sista ordet för dagen, när även herrarna gjorde sitt med Leksands herrar och vann ganska komfortabelt med 4-1, även om det satt långt in. Det stod nämligen bara 1-0 enda in i den sista perioden, ett mål som Adam Brodecki satte med knappt 2 minuter kvar av 1:a perioden. I 3:e rann det dock iväg och Brynäs kunde dra ifrån till klara 4-0 innan Leksand reducerade till 4-1 genom martin Karlsson.

Det blev också slutresultatet av matchen och det var även resultatet i gävle/Dala-duellen efter den 1:a dagen i Gävle.

Idag var det genast chans för revansch för Leksand, när duellen drog vidare upp till Leksand.

Revansch fick man också. Damerna vann över Brynäs damer med 3-1, Leksand vann supporterduellen och sponsorduellen, varefter det blev oavgjort i maskotduellen. Oavjort, 4-4, var det nu också i totalen och sista eventet för gippot, herarnas match, skulle därmed bli helt avgörande för vilken av klubbarna som skulle stå som segrare av hela duellen.

Leksand rivstartade matchen och tobbe Ericsson satte 1-0 redan efter 3 minuter. Bara 2 minuter senare nätade Tommi Paakolanvaara för 1:a gången i Leksandströjan och det var 2-0. Brynäs reducerade till 2-1, men Mike Embach satte 3-1, ett riktigt snyggt mål, och så grötade Martin Karlsson in 4-1 med bara några sekunder kvar av 1:a perioden.

Den 2:a blev mållös, men bara 37 sekunder in i 3:e reducerade brynäs till 4-2, men närmre än så kom man inte. Alexander Ytterell fick sista ordet när han fastställde slutresultatet, 5-2 till Leksand och därmed också 5-4 i Gävle/Dala-duellen!

Nu ska kanske tilläggas att Brynäs saknade en rad tongivande spelare, såsom Sebastian Enterfeldt, Jesper Ollas, Anton Rödin och Jörgen Sundkvist, men likväl blev det blåvit seger i Gävle/Dala-duellen och trots bitterheten som fortfarande finns kvar till viss del känns det ändå bra att åtminstone kunna gå segrande ur den här duellen!