Hockeyfebern försvann litegrann efter förra torsdagen, när både direktkvalet och kvalserien upp till Allsvenskan avgjordes, men här är iaf SM-slutspelet!

Omgång 3

Skellefteå - Linköping 3-2 SD
Frölunda - Växjö 2-4

LHC gjorde det riktigt bra uppe i Skellefteå. Det var ett helt annat spel än under de 2 inledande matcherna, då Skellefteå var rent överlägsna. Nu hade LHC ledningwn efter den 1:a perioden, efter mål av Jacob Micflikier, men på 22 sekunder i 2:a perioden vände hemmalaget på steken. John Norman kvitterade och bara sekunder senare slog Patrik Sakrisson in 2-1 bakom Markus Högberg. LHC kvitterade i den 3:e perioden och tog matchen till förlängning. Där dro dock Skellefteå det längsta strået och kunde avgå med segern efter att Niklas Burström avgjort. Det kändes väl inte helt rättvist sett till matchen, för LHC var minst lika bra som Skellefteå under delar av matchen, men nu var det 3-0 i matcher för Skellefteå och ett oerhört övertag...

I Göteborg var det Växjö som tog ledningen i 1:a perioden, men Frölunda kvitterade i 2:a perioden. När Noah Welch tryckte in 1-2 48 sekunder in i 3:e perioden och Robert Rosén utökade till 1-3 bara några minuter senare såg kraften ut att rinna ur Frölunda, men man gav inte upp och bara minuten senare tände Max Görtz nytt ljus för hemmalaget när han reducerade till 2-3, men när Växjö gjorde 2-4 8 minuter från slutet, då orkade inte Frölunda komma tillbaka en gång till och Växjö tog en viktig, viktig seger.

3-0 i matcher till Skellefteå och 2-1 i matcher till Växjö alltså.

Omgång 4

Linköping - Skellefteå 3-2
Växjö - Frölunda 4-0

Stark insats av LHC, som fortsatte att spinna på det fina spel man visade upp i stora delar i match 3. Någonstans hade man ändå hittat rätt och Markus högberg växte här fram till en gigant i mål. Han höll nollan tills det bara återstod 43 sekunder att spela, då Skellefteå fick spela 5 minuters powerplay efter att Daniel rahimi fått matchstraff för en slashing. Då smackade Erik Forssell in 3-1 och 35 sekunder senare satte Axel Holmström 3-2 i nät bakom Högberg. Då återstod det bara 8 sekunder att spela, men kvitteringen var inte långt bort för Skellefteå, som dock fick se sig slagna i den här matchen, där LHC var bättre långa stunder, men där man ändå hade tur mot slutet. Hade det varit några minuter till, ja, kanske inte ens det, då hade Skellefteå mycket väl kunnat kvittera, för det var som sagt inte alls långt bort att man gjorde det redan nu. Inget ska dock tas ifrån LHC, som härmed reducerade till 3-1 i matcher, detta trots att Skellefteå vann skotten med hela 35-15.

I Växjö vann frölunda skotten med 23-18, men det var Växjö som vann matchen med klara 4-0. Det var inget snack om saken. Tambulini inledde målskyttet för Växjö, Kiiskinen gjorde 2-0, Hennessy satte 3-0 och Nick Johnson fastställde slutresultatet 4-0, 06:36 från slutet, till hemmapublikens stora glädje.