SM-finalen - omgång 4

Finalserien vände i söndags ner mot småland och Växjö igen. match 4 i den här sprakande finalserien, där Växjö hade läge att skaffa sig matchboll med 3-1 i matcher. skulle man göra det, eller skulle bortalaget för 4:e matchen i rad gå segrande ur det hela?

Omgång 4

Växjö - Skellefteå 1-2

Visst blev det så. 5 hemmasegrar och 0 bortasegrar under grundserien. 0 hemmasegrar och 4 bortasegrar under finalserien. Är det inte konstigt?

Skellefteå tog här en tidig ledning när Axel Holmström, redan efter 3 minuters spel, petade in pucken bakom stefan Steen, som återigen fick förtroendet i Växjökassen. Det såg också länge ut att bli matchens enda mål, men så blev det inte. Trots 2 storspelande målvakter, där Markus Svensson var strået vassare och fick göra något fler avgörande räddningar än vad Stefan steen gjorde, lyckades Växjö till slut göra mål på hemmaplan. Efter drygt 5,5 perioder utan mål i den här finalserien. Med andra ord small det med ungefär 10 minuter kar att spela och hela Vida arena exploderade. där och då trodde jag att Växjö skulle ta över matchen ännu mer än man redan hade gjort och gå segrande ur det hela med 2-1 eller 3-1 och gå ifrån till 3-1 i matcher, men bara 2 minuter senare tappade man fokus för några sekunder och det räckte fö att Skellefteå skulle återta ledningen, vilket också blev matchavgörande, även om 2-2 var väldigt väldigt nära i slutsekynderna, men då klev markus Svensson fram och gjorde några direkt avgörande räddningar.

Skellefteå - Växjö 2-2 i matcher.