I onsdags tjuvstartade Hockeyallsvenskan 2014/15, som tros bli den hetaste säsongen någonsin i och med de stora chanserna att gå upp, men igår drog det igång på allvar och såhär gick det då:

AIK - Södertälje 2-3 str
Västerås - Vita hästen 2-5
Bofors -Asplöven 2-4
Karlskrona -Almtuna 4-3 str

Den stora skrällen här var ju givetvis Vita hästen. Hästen, som har tippats i botten av i stort sätt alla, mot Västerås, som tippas bli ett topplag. Här var det dock inget snack om saken. Hästen vann ganska enkelt och Axel Brage i mål höll måttet. Starkt av Hästen!

Var det ovan nämnda en skräll så var Malmös seger definitivt ingen skräll. Kanske att man hade 3-0 redan efter 10 minyters spel och då egentligen dödade matchen, men att man skulle vinna var ingen skräll. Man hade dessutom drygt 7200 åskådare, vilket faktiskt var ca 900 fler än i Tegera arena.

Karlskrona var länge illa ute mot Almtuna, men på 27 sekunder i 3:e perioden vände man matchen. Almtuna hämtade sig dock och fick med sig 1 poäng, efter att x-leksingen Patrik Norén kvitterat till 3-3 med 5 sekunder kvar att spela. En bättre start för Almtuna än förra säsongen, då man var helt utspelade av Mora i premiären minns jag.

Mora ja. Det blev 3 poäng borta mot Timrå. Ingen toppmatch, ingen jätterolug match att bevittna, men 3 poäng är alltid 3 poäng och det känns nog ganska bra för Mora att få med sig 3 poäng från Timrå.

Asplöven slår Bofors i Nobelhallen. Ruskigt starkt och BIK:s uppförsbacke fortsätter. Försäsongen har ju inte varit glimrande precis och det var det inte här heller. Det är dock 51 omgångar kvar och mycket kan hända.

Kvällens hetaste drabbning var nog dock den på Hovet, då AIK tog emot Södertälje. Hetsen innan den matchen har nästan gått till överdrift. Det började med att en AIK-spelare busringde till bl.a. Södertäljes kansli. Sedan har det bara trissats upp och det såg också ut att bli AIK-seger, särskilt när man gjorde 2-0 6 minuter in i 3:e perioden, men SSK ville annat. Reduceringen kom och 33 sekunder från slutet kunde david Lidström kvittera för Kringlorna och sedan kunde Jonas Engström avgöra på straff för SSK, när han överlistade Alexander Hamberg i AIK-kassen.