Hästen upp i topp igen

Så har det switchats serieledare i Allsvenskan igen. Efter omgång 7 är Vita hästen på nytt i topp av tabellen, nu efter ännu en trepoängare hemma mot Oskarshamn, som fortfarande är under det nedre kvalsträcket, tillsammans med AIK, som fortsätter att ha en jobbig väg att vandra.

såhär gick det i omgång 7:
Malmö - Timrå 2-1 str
Asplöven - Björklöven 2-3 SD
Västerås - Rögle 3-4 str
AIK - Mora 2-3 SD
Södertälje - Almtuna 3-1
Vita hästen - Oskarshamn 5-3

Malmö var nära en flopp hemma mot Timrå. Timrå sköt 0-1 på straff i 1.a perioden, ett resultat som såg ut att stå sig, men med 50 sekunder kvar att spela kunde Tony Romano kvittera fram till 1-1, efter att man plockat Pontu Sjögren i mål. Sedan fick man också med sig bonuspoängen och Malmö är sakta men säkert på väg uppåt i tabellen. till den absoluta toppen är det dock en bit, för där drar Hästen, Mora och SSK iväg.

Hästen fick som sagt med sig 3 poäng hemma mot Oskarshamn, Mora tog med sig 2 pinnar från Hovet, trots att AIK haft 2-0 efter den 1:a perioden, och Södertälje knaprade in 1 poäng på just Mora, samtidigt som man drog ifrån Asplöven där bakom när man vann mot Almtuna, samtidigt som Asplöven förlorade mot bladkollekan Björklöven. Starkt dock av Asplöven att resa sig efter att Björklöven gjort 0-1 i boxplay och sedan utökat till 0-2 40 sekunder in i 3:e perioden.

Karlskrona och Bofors har nu en restmatch på de övriga som spelas någon gång i framtiden. Som tabellen ser ut nu kan Bofors klättra från 7:e till 4:e plats, men då ska man vinna stort. Malmö, som är 4 har nämligen 12p och +7, medan Bofors har 9p och +3. 5:a är dock helt rimligt. Då klättrar man förbi Asplöven, som också har 12p och Västerås som har 10. Vinner KHK kan man istället klättra från 9:e till 6:e plats, förbi Björklöven, just Bofors och Västerås. Då står man på 11p. Just nu är man 9:a på 8p. så tabellen är i högsta grad jämn och levande 7 omgångar in i serien.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0