Hästen årets Karlskrona?

Man kan ju börja undra. Karlskrona, som var kraftigt nederlagstippade inför förra säsongen, efter en urdålig säsong året innan, då man slutade tvärsist i tabellen, men där man överraskade alla förra säsongen och länge ledde serien, innan det till slut blev en playoffplats. Hästen tog här sin 3:e seger i full tid på 5 matcher. Man har dessutom tagit poäng i alla matcher.

Västerås - Oskarshamn 3-0

Det stod 0-0 i malmö arena efter den 1:a perioden. Sedan gjorde Malmö 3-0 i den 2:a perioden och stängde matchen.

I Karlskoga var det bortalaget som hade ledningen både med 0-2 och 1-3, men i den sista perioden kom målexplossionen. Först kvitterade hemmalaget till 3-3 och sedan kom 4-3, med knappt 5 minuter kvar att spela. Rögle plockade målvakten, men då gjorde Bofors 5-3 i öppen kasse. Rögle gav sig dock inte. När Bofors drog på sig en utvisning plockade man målvakten och spelade 6 mot 4. Då kom reduceringen, 5-4. Bofors kunde dock hålla undan och göra 6-4 i öppenn kasse även det.

Det snackas om att Leksand går tungt i SHL. AIK går ännu tyngre i Allsvenskan. Här kom 5:e raka förlusten. 1/15 poäng. Det är allt annat än bra och man är fortfarande sist i Allsvenskan.

Går AIK tungt så springer Hästen fram. 5:e raka matchen med poäng och man har nu tagit hela 12/15 poäng. Det är alltså redan 11 poäng upp till serieledning, efter 5 matcher, för förra årets SHL-lag, AIK. Här vände Hästen 0-2 till 5-2 mot en annan toppkollega, Asplöven. Vem hade trott det på förhand, att Vita hästen -Asplöven skulle vara ett toppmöte i Allsvenskan? Här hade i vilket fall Asplöven 0-2, men Hästen reducerade i den 2:a perioden och kvitterade 1:21 från periodpaus. Sedan tog man ledningen i boxplay och gav igen för gammal ost. Asplöven gjorde nämligen 0-1 i boxplay de med. Sedan kom 4-2 i powerplay och 5-2 i öppen kasse. Starkt av Hästen!

Starkt också av Löven att plocka poäng i Södertälje, även om det bara blev en poäng.

Moras seger innebär att man är förbi Södertälje och uppe på 2:a plats i serien, på samma poäng som Hästen.