Västerås är jumbo i Allsvenskan

Full omgång av Hockeyallsvenskan har det ocksåvarit nu fredag-lördag och det tätnar i tabellen vill jag lova. Detta efter att Hästen åkt på ännu en torsk, även om det var efter sudden, Mora också tappat 2 pinnar och alla 3 närmst jagande lagen där bakom vann, Almtuna, Asplöven och Malmö. Det innebär att alla dessa 5 lag nu är inom 4 poäng, med bäst målskillnad för Malmö, +13, och sämst för Mora, Almruna och Asplöven, som alla ligger på +6. Faktum är att Karlskrona på 6:e, Rögle på 7:e, Oskarshamn och södertälje på 8:e och 9:e plats bara är 1 poäng bakom vardera, förutom IKO och SSK, som båda har 17. Det innebär alltså att det bara är 7 poäng från serieledning till att ligga utanför lutspelssträcket, som det numera heter, lag 3-8 i serien. Skrällen för omgången är dock Västerås, som fortsätter att ha det tungt nere i botten. Jumbomötet mot AIK förlorade man här med 1-2 och det innebär faktiskr att man ligger sist i tabellen efter 12 spelade omgångar. Vem hade trott det på förhand?

Såhär gick det i helgen:
Västerås - AIK 1-2
Malmö - Bofors 6-2
Vita hästen - Karlskrona 3-4 str
Oskarshamn -Björklöven 2-0
Södertälje - Mora 5-4 str
Almtuna - Timrå 3-0
Asplöven - Rögle 3-0

Storseger alltså för Malmö, där Bofors ett tag var nära på att ta sig in i matchen när Linus Fröberg reducerat fram till 2-1 för gästerna, men istället för 2-2 kom då 3-1 och sedan stängde Malmö matchen med 4-1. Rödhökarna har inte imponerat såhär långt under serien, men här börjar man växla upp och trotsatt man inte spelade på tiopp så besegrades ändå BIK med klara 6-2. Ett styrkebesked av Malmö.

Styrkebesked lämnade definitivt inte Västerås. Dustin Johner gav visserligen hemmalaget ledningen efter 04:21, men sedan var det slut på det roliga. Det såg kramaktigt ut och man fick inte alls spelet att stämma. Ryan McKirnan ordnade kvitteringen för gnaget 1:22 in i mittenakten och på samma sätt ordnade han också segermålet för gästerna, i powerplay, precis i inledningen av perioden, här 45 sekunder in i 3:e. Stor matchhjälte för AIK alltså, McKirnan.

Hästen såg ut att gå mot 3 poäng, men KHK ville annat. Man plockade ut Galbraith och lyckades också få till 3-3, något som senare också ledde till en straffseger, där Jimmy Andersson, som dessurom varit inne på alla 3 mål framåt för KHK under matchen, och Erik Torell klev fram och nätade för gästerna, vilket gav 2 poäng.

Det är inte bara hästen som har fåttt lite grus i maskineriet nu på slutet. Mora har också gått lite halvknackigt. Förlust förra helgen mot just Hästen, sedan förlust med 4-2 mot Almtuna och nu straffförlust mot Södertälje. 1/9 poäng på de 3 senaste matcherna alltså. Här trots att man hade 0-2 redan efter 03:09 av matchen och 1-3 drygt halvvägs in i matchen. Ändå lyckades man inte knyta ihop det. Jonas Engström reducerade innan den 2:a perioden var över och sedan hade SSK vänt 2-3 till 4-3 på 12 sekunder i 3:e. Snacka om kalldusvh för Mora, som doc repade sig och fick till en kvittering innan hesa Fredrik ljöd.

Någon kvittering fick inte Björklöven till nere i Oskarshamn. Där var det hemmalaget som till slut spräckte målnollan i en tillknäppt match med 2 bra målvakter i form av Gasper Kroselj i IKO och Johan Matsson i Löven. Den senare fick dock kapitulera en gång och det räckte för att Oskarshamn skulle vinna matchen med 2-0, efter att Luca Caputi, som var i Västerås förra säsongen, dragit ner rullgardinen för Björklöven med 2-0 i tom kasse.

Det var inte bara kroselj i Oskarshamn som höll nollan, även Holmqvist i Almtuna, som har blivit en riktig matchvinnare, och Samuel Ward i Asplöven höll också de nollan. Almtuna måste vara seriens mest formstarka lag just nu. 5:e raka segern tror jag detta var om jag inte misstar mig och snart är man i serieledning. Det är bara 1 poäng upp till Hästen. Man möter Rögle borta på tisdag, medan Hästen gästar Karlskoga och Mora tar emot Asplöven i ett högintressant möte.

Man känner redan nu, efter 12 omgångar, hur het och spännande den här serien blir i år. Det är nästan omöjlugt att säga hur det kommer gå och varje poäng är oerhör viktig...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0