Nära poäng mot mästarna

Det var en ganska tråkig 1:a period publiken uppe i Skellefteå kraft arena fick bevittna. Leksand gjorde det bra, drog ner tempot, precis som man ville, slog enkla puckar ut ur egen zon och spelade stundtals riktigt bra, men stundtals slarvade man för mycket och gav bort pucken till Skellefteåspelarna. Det var egentligen då som hemmalaget skapade någonting. När Leksand spelade bra fick man inte till något strukturerat anfallsspel alls och både Erik Hanses, som fick vakta kassen mot sin gamla klubb, och Jocke Lundström hade det ganska lugnt mellan stolparna.

Ändå skulle Skellefteå ta ledningen, knappt 2 minuter från paus. Ett turmål, där man sköt utanför i förstaläget, men där sargstudsen gjorde att Erik Forssell kunde få tag i pucken vid Lundströms bortre stolpe, dit han inte hade hunnit förflytta sig, och slå in pucken i öppet mål. Tursamt och inte direkt rättvist. Det hade lika gärna kunnat stå 0-1, 0-0 eller 1-1, för matchbilden var helt klart jämn.

Leksand fortsatte att göra det bra i 2:a perioden. man fortsatte att dra ner tempot och såg till att Skellefteå inte skapade några farligheter. Det gjorde man visserligen inte själva heller.

Ju längre perioden gick, ju mer tog dock Skellefteå över spelet och matchen. Man ägde pucken och Leksand fick mest rikta in sig på defensiven, vilket man gjorde bra, men nu skapade Skellefteå plötsligt mer och fler farligheter och till slut kom också 2-0, en puck som Jocke Lundström inte hade mycket att göra på.

Skellefteå fortsatte att dominera spelet. Man hade tagit sig ur Leksands grepp, dit de blåvita hade velat få matchen. Man lyckades i dryga perioden, men nu hade hemmalaget tagit över tillställningen. Det sa inte minst det faktum att Leksand bara hade skjutit 1 skott på mål drygt halvvägs in i perioden...

Nej, det här var en period där hemmalaget tog över totalt och Leksand skulle nog vara glada och tacka Jocke Lundström för att det "bara" stod 2-0 efter 40 spelade minuter.

i den 3:e perioden satsade Leksand allt på ett kort för att snabbt få in en reducering. Det behövde man med tanke på Skellefteås totala dominan i 2:a perioden.

Det gav ingen utdelning målmässigt, men man tog sig in i matchen och Skellefteå spelade inte alls som man gjorde i 2:a perren. Man bjöd in Leksand i matchen kan man säga och med 8 minuter kvar att spela kom också reduceringen. Jens Bergenström stötte in 2-1 i powerplay, efter att Erik Forssell åkt ut, aningen billigt kan tyckas.

Efter målet fick Leksand ny energi och fortsatte att trampa på för en kvittering. En kvittering som inte var långt bort. Man skapade kanske inte de där sylvassa chanserna, men man hade mycket puck och var klart närmre 2-2 än vad Skellefteå var 3-1.

Stärkta av att ha klarat av ett boxplay, lite som kompensation på Forssells utvisning, plockade man Jocke Lundström, som hade varit briljant i mål, för att försöka få in kvitteringen.

Den kom dock aldrig och trots bren a match i 2 av 3 perioder så räcker det inte för några poäng. Man måste spela bra i 60 minuter. Det gjorde man inte här. Ändå var det bara det där turmålet i 1:a perioden som avgjorde. Hade Skellefteå inte fått det, då hade det varit poäng för Leksand. Nu blev det inte så, igen. Känns som det har våait så många matcher nu på slutet, att man varit förtjänta av minst 1 poäng, men inte fått med sig någon alls. Nåväl, det är bara att se framåt mot nästa match, som spelas mot Brynäs på tisdag kväll kl. 19:00. Bee there och stötta laget i våra hjärtan!

I de övriga 5 matcherna för omgången gick det såhär:
Brynäs - HV71 4-7
Djurgården - Luleå 2-1
Modo - Frölunda 3-4 SD
Linköping - Färjestad 3-0
Örebro - Växjö 5-3

Bra för Leksand att Brynäs åkte på en sådan rejäl förlust, dessutom på hemmaplan. Eller, det kan också vara bra för Brynäs, om det ger ett uppvaknande, som för Leksand efter 0-8 hemma mot Luleå, men förhoppningsvis gör det inte det och Leksand står som segrare på tisdag. HV är hursomhelst fortsatt serieledare, nu i ensamt maistät, eftersom att Frölunda tyvärr tappade poäng uppe i Övik. Tyvärr är det, eftersom att det innebär att Modo drygar ut avståndet ner till Leksand under sträcket.

Tyvärr vann också djurgården, ett annat lag som ligger nära ovanför sträcket, och Luleå fortsätter att ha det tufft. 5:e raka förlusten tror jag att detta blev...

Det satt långtt in för LHC, men till slit blev det en säker seger hemma i saab arena och Färjestad är därmed också fortsatt ett lag som har det tufft.

Växjö föll igen och har nu en statistik på 0p 6-11 (-5) på de 2 senaste matcherna.