Toppmöte i allsvenskan och Västerås har det fortsatt tungt

Allsvensk hockey har det spelats i helgen också och såhär har det gått där:

Karlskrona - Malmö 0-3
Bofors - Västerås 5-2
Björklöven - AIK 2-0
Timrå - Asplöven 1-3
Rögle - Södertälje 6-2
Mora - Vita hästen 0-1
Oskarshamn - Almtuna 0-2

Pontus Sjögren höll nollan när Malmö tog en stabil seger på bortais. Det var välbehövligt för laget.

Västerås fortsätter att gå väldigt trögt. Ännu en förlust och man är fortfarande under det negativa kvalsträcket.

AIK kunde inte rida vidare på segervågen efter 5-3 hemma mot Bofors. Uppe i Umeå blev det en ny förlust och man blev dessutom nollade av hemmalaget björklöven, som klättrar i tabellen och nu är 9:a med 14 poäng, 1 poäng bakom Södertälje, som har rasat i tabellen i och med de senaste förlusterna och numera harvar på 8:e plats.

För i helgen blev det ytterligare en förlust, när Rögle vann stort och klart med hela 6-2. Rögle går som tåget just nu, medan SSK har det betydligt tyngre. Jesper Jensen, Daniel Sylvander, Viktor Lindgren, Niklas Hansson, Peter Le Blanc och så Viktor Lendgren igen var det som ordnade den segern åt Rögle, där man vann sista perioden med 4-0.

Toppmöte var det i Mora. Vem hade trott det innan säsongen drog igång? tabellettan mot tabelltvåan och det var 2:an, Vita hästen, som drog det längsta strået, när Axel Brage höll nollan och Adam Smidt gjorde matchens enda mål. Därmed är Hästen återigen serieledare.

ett annat lag som klättrar, lite i det tysta, är Almtuna. Man är faktiskt 5:a i tabellen, på samma poäng som både Karlskrona och Rögle där framför, men med något sämre målskillnad. Faktum är att man kan vara 3:a när man spelat lika många matcher som KHK, om man vinner sin nästa match, som man spelar imorgon mot Mora på hemmais, samtidigt som Rögle förlorar hemma mot Oskarshamn. Spontant känns det mer som att Rögle kommer vara 3:a i tabellen efter imorgon...

Extramatchen, som spelades igår, slutade då såhär:

Bofors - Karlskrona 0-3

Revansch för KHK efter 0-3-förlusten mot Malmö. Starkt att resa sig så och det är också därför man just nu är 3:a i tabellen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0