Tangerat bottenrekord, 7 raka förluster

Efter onsdagens 7:e raka förlust är det nu tyvärr så att Leksand har tangerat rekordet för sämsta starten i Elitseriens/SHL:s historia. Bara Timrå 77 och Rögle 94 har öppnar lika uselt. Båda de lagen tog dock poäng i omgång 8, så nollar vi mot Örebro imorgon, ja, då är det tyvärr såatt vi innehar det föga smickrande rekordet...

Detta efter en match i Linköping som vi lika gärna hade kunnat vinna, iaf om man ser till de 2 inledande perioderna.

1:a perioden var jämn, vilket 7-8 i skott visar, men både Markus Högberg i LHC-kassen och Oscar Alsenfelt höll tätt och det var 0-0 efter 20 spelade minuter, vilket bara det är ett steg framåt för vår del. Att hålla tätt i en hel period ger energi bara det och det visade man inte minst i 2:a perioden...

...Där de blåvita dominerade fullständigt. Man skapade chans på chans, läge efter läge, sköt hela 19 skott, men utan att få in en enda puc. Det är typiskt för ett lag i motgång. Trots att man skapar så mycket, sådana jättelägen, så vill pucken inte in. Det är lägen som i alla andra fall hade gått in, men inte här. Istället var det LHC som, mitt i leksandspressen, men knappa minuten kvar att spela, kunde göra 1-0. En riktig kalldusch och inte alls logiskt sett till perioden, men vem har sagt att hockey är logiskt...

Så, ett oförtjänt underläge inför 3:e perioden väntade alltså. Det är i 3:e perioden vi har haft störst problem tidigare och där vi flera gånger har rasat ihop. Så även nu. Efter den sämsta tänkbara starten på perioden. Efter 11 sekunder kunde LHC göra 2-0 och det var egentligen där matchen avgjordes. 1-0 med mindre än minuten kvar av 2:a och 2-0 11 sekunder in i 3:e. Sedan rann det bara på. Man satte 3-0 och 4-0 bakom Oscar Alsenfelt, innan Fredrik Händemark kunde reducera för Leksand, men i anfallet efter fastställde LHC slutresultatet, 5-1.

En oerhört svidande förlust. Inte minst med tanke på att vi hängde med i 2 hela perioder och faktiskt var det bättre laget i 2:a perioden, men där LHC ändå får in 1-0 och sedan satte de 80% av sina skott i 3:e perioden, 4/5 skott på mål blev just mål, och skickade ner Alsenfelt på en räddningsprocent under 80%, medan Markus Högberg stod på huvudet och landade på drygt 97%...

I övrigt gick det såhär:
Luleå - Frölunda 2-3 str
Brynäs - Modo 4-3
HV71 - Djurgården 2-1
Skellefteå - Färjestad 2-1
Växjö - Örebro 2-3

Frölunda öppnade starkt uppe i Luleå och ledde med 0-2 efter 1:a perioden. Frölunda kom dock igen och kunde till slut avgöra på straffar.

I Gävle var det återigen jättedåligt med folk. Bara 3722. Dåligt, Brynäs. De som var där fick iaf se hemmalaget ta 3 poäng, efter en riktig rysare, där Brynäs hade 2-0 efter den 1:a perioden, men där modo hämtade upp till 2-2 i 2:a, där Brynäs återtog ledningen i 3:e, men där modo återigen kvitterade med knappt 3 minuter kvar. Sedan lyckades Brynäs på något sätt peta in 4-3 med knappt 2 minuter kvar, en ledning som man med lite tur kunde behålla och ta 3 mycket viktiga poäng.

I Jönköping såg Djurgården ut att på nytt ta poäng, men efter att Micke Samuelsson tagit en lite för snäv sväng runt Erik Ersberg i HV-målet och kört på honom, fick hemmalaget spela powerplay med 4 minuter kvar att spela. Djurgården klarade av det, men precis när Samuelsson kom in på isen igen kunde Ted Brithén skicka in 2-1 bakom tellqvist i Djurgårdskassen. Det var Djurgårdens 3:e raka förlust på bortaplan, dessutom den 3:e raka med 1-2.

Skellefteå har just det som Leksand inte har, tur. Matchen mot Färjestad var inte den bästa, som matchvinnaren Erik Forssell sa efteråt, allt kuggade inte i, men "då ärdet skönt att vinna matcher ändå". Leksand vinner just nu inte matcher även då allt kuggar i. Det kan man väl kanske inte säga att det har gjort någon gån hittills under den här säsongen, men ni fattar grejen. Skellefteå har flyt, det har inte Leksand. Som kuriosa kan här också nämnas att Hans Waltin, Skellefteås tränare, fick pris som årets coach, en blombukett som han kastade upp på läktaren. Det var bara det att det fanns 10 000kr instoppade i dem också.

Slutligen stod Örebro för en mäktig vändning i Växjö när man vände 2-0 till 2-3 på 10 minuter i sista perioden. En ruskigt stark moral och lagmaskin där!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0