Ja, man fortsätter att övertyga och gå som tåget, även om det "ara" blev 2 poäng här mot Oskarshamn. Jeremy Coliton har verkligen fått ihop det där laget och det ska bli spännande och se om man kan hålla ihop det hela vägen.

Södertälje - AIK 3-1
Bofors - Asplöven 3-1
Almtuna - Karlskrona 2-3 SD
Oskarshamn - Mora 3-4 str

Oskarshamn gick upp till 3-1 drygt halvvägs in i matchen, men Mora visade en enorm vilja och startade den där maskinen som man är och har varit. Man reducerade med knappt 3 minuter kvar av perioden och 3-3 kom med 31 sekunder kvar av densamma. Inga fler mål föll, men sedan satte Emil Bejmo och Alexander hilmersson sina straffar, medan IKO:s straffläggare missade sina och extrapoängen var därmed säkrad för Mora. Hade man inte satt de puckarna hade Asplöven fortfarande varit i topp av tabellen, men nu toppar Mora återigen...

...För asplöven föll nere i Karlskoga. Oväntat ska man kanske inte säga, men lite oväntat med tanke på hur man har presterat tidigare.

Också vita hästen föll på nytt. Rejält dessutom. Västerås tog 2:a raka segern och har nu klättrat upp över det nedre sträcket, faktiskt förbi Timrå och parkerar numera på 11:e plats. Dustin Johner gjorde både 1-0 och 2-0 i 1:a perioden, båda målen i powerplay, för Västerås. Hästen reducerade i 2:a, men strax därefter åkte man på en riktig kalldusch efter att Conny Strömberg åkt ut 2+2 och man alltså skulle spela PP i 4 minuter. Då gick fredrik Johansson upp och satte 1-3 för Västerås, i boxplay och Jonas Emerdahl satte 1-4 strax innan paus. Där punkterades väl nästan matchen. Hästen väckte dock liv i den i 3:e igen, men närmre än 2-4 kom man aldrig.

Så, Mora tog 2 poäng, Asplöven 0, Hästen 0, Almtuna 1 hemma mot Karlskrona och så malmö, som tog 3 poäng och därmed kan ses som den stora vinnaren i den här omgången. Säker seger uppe i Umeå, där alla 3 målen kon under 2 olyckliga minuter i 1:a perioden, då Frederik Storm gjorde 0-1 efter 11:39, Jens Jakobs 0-2 efter 11:57 och Nils Bergström 0-3 efter 13:05. Sedan var matchen körd för Björklöven och det föll inga fler mål. En lite märklig match får man ju säga...

Även det andra Skånelaget, Rögle, tog en säker seger på bortais, när Timrå besegrades med klara 0-4. Inget snack om saken där.