HV är fortfarande obesegrat på hemmais

En mycket tuff bortamatch väntade Leksand under tisdagskvällen, när man åkte ner mot jönköping för att gänta HV71 i Kinnarps arena. HV har ännu inte förlorat på hemmais under den här säsongen, så ja, det skulle bli en svår nöt att knäcka för de blåvita.

matchen startade ganska jämnt, men i kraft av ett powerplay kunde HV ta öveer mer och mer, även efter powerplayet, som inte resulterade i något. Leksand jobbade bra defensivt och Oscar Alsenfelt hade vaknat på rätt sida.

Tyvärr fick HV ytterligare ett powerplay och denna gången fick man till slut utdelning. Ett skitmål, om man jämför med alla jättelägen som Alsenfelt tidigare hade plockat. Här gled pucken långsant, långsamt över linjen, efter att Kevin Fiala gått runt köksvägen och Alsenfelt så när hunnit dit med plocken. det gjorde han dock inte och hV hade 1-0 efter den 1:a perioden.

I den 2:a stod matchen och vägde. Leksand spelade bättre än i den 1:a perioden och saknade inte chanser. det gjorde inte HV heller, men det var 2 bra målvakter som stod i vägen och det var fortsatt 1-0 efter 2 spelade perioder.

Även i den 3:e fortsatte matchen att stå och väga. Nästa mål skulle bli allt viktigare, ju längre tiden gick och till slut var det HV som kunde punktera matchen, när Ted brithén hittade rätt bakom Alsenfelt.

2-0 blev också slutresultatet och ännu en gång gör de blåvita en bra insat som mycket väl hade kunnat resultera i poäng. Hade man fått in 1-1 istället för HV:s 2-0 där när matchen stod och vägde såpass länge, ja, då hade det mycket väl kunnat bli poäng. Nu blev det inte det och HV är fortsatt obesegrade i Kinnarps arena.

I övrigt gick det såhär:
Brynäs - Skellefteå 1-3
Växjö - Linköping 5-4 SD
Luleå - Örebro 1-3
Djurgården - Frölunda 0-6
Modo - Färjestad 3-2 str

För Leksands del var det perfekt att Modo och Färjestad delade på poängen i Övik. Hade Modo vunnit hade det varit 8 poäng upp till säker mark för Leksand. Hade Färjestad vunnit hade man petat ner Modo under sträcket och det hade varit 7 poäng upp till dem för Leksand. Nu är det 7 poäng upp till Modo och 5 till Färjestad.

I luleå bjöd hemmalaget Örebro på 3 poäng. Man hade kunnar avgöra matchen i 1:a perioden, då man dominerade totalt. Sedan gick man ner sig flera klasser till den 2:a perioden och tillät Örebro att kvittera. Sedan kom man aldrig ur det där hjulspåret och Örebro kunde istället avgöra matchen med 1-2 och 1-3 i sista perioden.

Växjö såg ut att gå mot 3 poäng, men LHC kunde kvittera i slutminuterna och få med sig en poäng hem till Östergötkland, för Växjö tog ändå bonuspoängen.

Skellefteå bröt Brynäs fina hemmasvit, men på nytt var det under 4000 åskådare på plats. Det är inte alls bra för Brynäs...

Djurgården åkte på en riktig stjärnsmäll hemma mot Frölunda. Det var helt enkelt klasskillnad. Inte mycket att säga om det. Bara att lyfta på hatten för DIF och se framåt.

Nästa match för Leksand är redan nu ikväll, då Växjö gästar Tegera arena. Det är en "Blåvit hockeytorsdag", vilket innebär att man får 4 sittplatsbiljeter för 200kr. så, passa på att dra till Tegera och stötta laget ikväll!