Hästens första förlust i ordinarie tid

Ännu en gång var det fill omgång av Hockeyallsvenskan och till slut kom Vita hästens 1:a förlust i år. Det innebar att Mora, som låg på samma poäng, och Södertälje och lagen där bakom hade möjligheten att krypa närmre. Såhär gick det då:

Vita hästen - Rögle 2-3

Mora tog chansen och är nu ensama serieledare av säsongen 2014/15. Man hade ledningen med 0-2 efter den 1:a perioden, efter att Brett Sonne och Daniel Hermansson nätat för drakarna. Jonas Gunnarsson, som återigen fick chansen mellan stolparna i Malmö, hade återigen en tung afton. Nu fick han dock stå hela matchen, men närmre än 2-3 kom aldrig Malmö och Mora rycker därmed lite i toppen av tabellen.

För Rögle vaknade efter att Hästen gjort 2-0 i 1:a perioden och gjorde både 2-1 och 2-2 inom loppet av 2 minuter i 2:a perioden. sedan satte Daniel Sylvander matchavgörande 2-3 för Ängelholmarna. Därmed är Hästens 1:a förlust i ordinarie matchtid den här säsongen noterad.

I Södertälje fick vi också se en mäktig vändning. SSK hade 3-1 inför den 3:e perioden, efter att Timrå faktiskt haft 0-1 efter den 1:a. I den 3:e var det dock Timrå för hela slanten. Emil Pettersson inledde vändningen med 3-2 i powerplay, varefter Andreas Borgman kvitterade med knappt 7 minuter kvar att spela. Sedan satte Anton Wedin 3-4 och Daniel Öhrn satte 3-5 bara 27 sekunder senare. Häftig vändning av timrå!

Någon vändning var det aldrig tal om i Uppsala. Almtuna var det bättre laget och vann klart med 5-1.

AIK fick se Gradineffekten direkt. Han var tillbaka i båset för 1:a gången efter olyckan precis innan seriestarten med gräsklipparen och det blev seger direkt för Gnaget. Kanske vänder det nu? Det är bara 3 poäng upp till västerås, som också ligger under sträcket efter 0-4 hemma mot Karlskrona. Samma poäng, 3, är det också upp till Bofors övr sträket. Sedan är det bara 1 poäng till upp till Björklöven och Timrå. så det tätnar där nere i tabellen. Faktum är att favorittippade Malmö bara är 2 poäng från det nedre kvalsträcket, som jag redan nämde att ett annat av de tippade topplagen ligger under, Nämligen Västerås.