Full omgång av Hockeyallsvenskan

Full omgång av Allsvenskan spelades i tisdags och såhär gick det då:
Rögle - Malmö 3-2
Mora - Västerås 5-2
Karlskrona - AIK 4-1
Björklöven - Bofors 4-3 SD
Almtuna - Asplöven 3-1
Oskarshamn - Södertälje 3-2
Timrå - Vita hästen 2-3

Hästen och Mora vann igen. Hästen borta mot Timrå och Mora hemma mot Västeterås. Västerås, som inledde serien lite svajigt, men som nu har rest sig de senaste matcherna. Här hade man dock inget att sätta emot Mora, som går som tåget. Dock är man "bara" 2:a i serien, för Hästen fortsätter att överraska och övertyga alla. 20 poäbg har man samlat in på 8 matcher och man har fortfarande inte förlorat i ordinarie tid. Stort!

Dessa båda lag har dessutom skapat sig ett litet glapp ner till Södertälje på 3:e plats. 5 poäng är det ner nu när både SSK och Asplöven förlorade. Södertälje tog visserlogen ledningen i 1:a perioden, men 33 sekunder in i 2:a var det kvitterat och dryga minuten från paus hade IKO vänt på steken. Drygt 2min in i 3:e perioden kom också 3-1. SSK kröp sedan närmre med 3-2-målet, men det räckte inte hela vägen och Oskarshamn klättrar därmed förbi både Timrå och Västerås i tabellen.

Björklöven skulle ha legat på 8:e och sista slutspelsserieplats efter omgången, men det gör man inte. Man håller sig dock fortfarande före Bofors i tabellen, men i och med att Almtuna vände och vann hemma i Metallåtervinning arena, kul namn det där, så är Almtuna nu 8:a i tabellen. Det avgörande målet satt dessutom i nät med bara 30 sekunder kvar att spela och det var x-leksingen Martin Janohls som avgjorde för Almtuna.

För AIK fortsätter det att gå tungt. Man går nästan lika tungt som Leksand i SHL, men AIK har iaf skrapat ihop 4 poäng. det är dock lika många poäng upp till Timrå, som är närmsta lag ovanför, och ytterligare 2 poäng upp till Västerås över sträcket. I Karlskrona var det aldrig något snack om saken. KHK var det bätre laget.

I Skånederbyt var det slutligen en jämn fight, där Rögle hade lite fler marginaler med sig än vad malmö, som pressade på ordentligt i slutet av den 3:e perioden, men pucken ville inte in i nät bakom Lar Volden i Röglekassen. Favorittyngda Malmö återfinns alltså "bara" på en 4:e plats i tabellen, 8 poäng bakom Hästen och Mora.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0