Äntligen, äntligen!

Ja, går det att säga annat? Efter 7 raka förluster kom så äntligen säsongens 1:a seger, i den 8:e omgången, vilket dessutom innebär att Leksands IF inte behöver skriva in sig i historieböckerna som det lag som öppnat Elitserien/SHL sämst genom alla tider. Nu är det rekordet "bara" tangerat, men det är historia nu, nu är blickarna riktade framåt, för nu kör vi alla masar och kullor där ute i vårt avlånga land!

Det började dock på sämsta tänkbara sätt den här lördagen. Nyförvärvet Jocke Lundström gjorde sin 1:a match mellan stolparna, men fick en mardrömsstart när Ville Viitaluoma smackade in 0-1 redan efter 21 sekunder.

Sedan kom kvitteringen, till de drygt 6000 åskådarnas stora jubel. Debutanten Linus Hultström, från LHC, snodde pucken i egen zon, gick förbi hela Örebroförsvaret och sprätte upp 1-1 i krysset bakom Julius Hudasek i Örebrokassen.

Målen avlöste dock varandra i den 1:a perioden. Örebros replik kom nästan omgående. 1-2 kom bara sekunder efter.

Det stannade dock inte där. 2-2 skulle också komma innan periodern var över. Veli-Matti Savinainen bombade in 2-2 i powerplay.

I början av den 2:a perioden var 3-2 först nära när Johan Ryno var ytterst nära på att göra sitt 1:a mål för säsongen, men det ville sig inte. Inte den gången. istället var det killen med det största Leksandshjärtat av dem alla i laget, Jens Bergenström, som gjorde sitt 1:a mål för säsongen när han satte 3-2 bakom Hudasek och det var, precis som mot Modo för en vecka sedan, Leksandsledning i den 2:a perioden, vilken också stod sig perioden ut.

Sedan kom det kritiska. 3:e perioden. Där man har förlorat så många av de inledande matcherna. Färjestad vände 1-0 till 1-2, Brynäs vann sista perioden med 3-1, Luleå gjorde 0-4 i sista perioden, Modo vände 2-3 till 5-3 och LHC nu senast, som stängde matchen, från 1-0 till 5-1, bara i den 3:e perioden. så, den stora frågan var alltså, skulle de blåvita kunna hålla undan hela vägen den här gången?

Ja, svaret har ni ju redan i rubriken. Det var en jenuin krigarinsats hela vägen, från hela laget, och det gjorde ju inte saken sämre att de drygt 6000 åskådarna stod upp och hejade fram sitt älskade Leksand enda in i kaklet. 4-2 var väldigt, väldigt nära, men det blev aldrig mål, då Hudasek stod för matchens räddning skulle man kunna säga, när Käkkönen och Sallinen kom 2 mot 1, returen från Hudasek gic ut till Sallinen, men Hudasek var där även på returen, men man höll ändå undan hela vägen och matchen slutade alltså 3-2 till Leksand, vilket innebär säsongens 1:a seger, säsongens 1:a poäng och den där förargeliga nollan i poängkuolumnen är nu borta, vilket känns oerhört skönt!

Efter matchen har dock fler spelare fått lämna laget. Bröderna Jack och Chris Connolly, som jag som sagt inte tycker har gjort något alls såhär långt, har fått foten och istället har man flyttat upp Fredrik Forsberg, Filips lillebror, från J20. Robin Jakobsson har också fått lämna, så redan nu, efter 8 matcher, har alltså 4 spelare, varav 3 nyförvärv inför den här säsongen, fått lämna klubben. Joel Gistedt, som redan har fått ny arbetsgivare i form av Brynäs, bröderna Connolly och så Jakobsson. Dessutom hänger Robin Gartner och Brian Connelly löst. Linus Hultström, Daniel Josefsson, Jocke Lundström och Fredrik Forsberg är nya i truppen. så omsättningen på spelare har hittills varit väldigt stor får man säga och det kommer nog som sagt inte stanna här...

I de övriga matcherna gick det såhär:
Modo - Växjö 0-5
Färjestad - Linköping 1-5
Djurgården - Brynäs 1-5
Luleå - HV71 2-1
Frölunda -Skellefteå 2-3 str

Stora resultat ser vi här. LHC tar sin 2:a raka 5-1/-1-5-seger. Stabilt. Dock inte alls stabilt och bra för Färjestad, som fortsätter att ha det jobbigt. Man parkerar på 11:e plats i tabellen för tillfället, men allavet att FBK är FBK. Man hade en ännu sämre höst förra året, men reste sig och det slutade till slut med en finalförlust mot Skellefteå. Så, Färjestad kommer att komma igen, allt annat är en skräll.

Frågamn är dock om Djurgården kommer komma igen? Det är mer tvekamt. Man har inlett serien över förväntan, men här åkte man på en rejäl smäll, inför ett fullsatt Hovet. 1-5 mot Brynäs...

Storförlust åkte också Modo på. 0-5 hemma mot Växjö. Det ser inte bra ut och man har inte tagit poäng sedan Leksandsmatchen. 2 raka förluster nu, precis som Djurgården.

Skellefteå var också illa ute i göteborg. 2-0 till Frölunda inför sista perioden, men där såg Andrew Calof, som fortsätter att producera, och Tim Heed till att ta matchen till förlängning och straffar, där Erik Forssell avgjorde för gästerna.