Veckans Allsvenska matcher

I veckans Allsvenska matcher har det gått såhär:

Södertälje - Västerås 1-3

Viktig seger för VIK, som därmed klättrade flera pinnhål i tabellen. Samtidigt var det en tung förlust för SSK, som inte riktigt har tyngden i sitt lag. Man väger lite för lätt och har hittills inte lyckats skapa någon längre vinstsvit.

Oskarshamn - Rögle 1-2
Björklöven - Timrå 3-1
Vita hästen - AIK 3-5
Bofors - Södertälje 0-4
Karlskrona - Asplöven 3-1
Mora - Almtuna 3-4 str

Viktig seger där för Rögle. Kanske kan det vara startskottet för en vändning i tabellen?

Ännu viktigare var nog AIK:s seger i "Himpan,", som Himelstalundshallen tydligen kallas. 1:an mot lag 14 i tabellen och jumbon vann. Kanske kan det också bli startskottet på en vändning i tabellen. Peter Nordström tycks ändå ha ingjutit en hel del i grabbarna i Gnaget, så kanske, kanske...

Tung smäll för Bofors. 0-2 efter 1:a perioden och sedan ökade man på i 2:a. Joel Gistedt har inte riktigt fått det att stämma i BIK heller, tyvärr, för det är han ju värd...

Björklöven vann igen och nu är man uppe på 9:e plats, men bara 1 poäng bakom SSK på 8:e och dessutom med en match mindre spelad.

Karlskrona tog viktiga poäng mot Asplöven och håller sig kvar där uppe i toppskiktet av tabellen. får se om man orkar och kan hålla sig kvar där hela säsongen. Slutspelsserien tror jag definitivt att man kan nå.

Också Mora förlorade, efter att ha tappat 2-0 till 2-3, men där Patrik Karlkvist blev poängräddare åt Drakarna när han satte 3-3 i spel 6 mot 5. På straffar var det sedan x-leksingarna som avgjorde för Almtuna. Martin Janohls och Simon Matsson satte sina straffar för bortalaget och saken var klar. 2 viktiga poäng för Almtuna.

Västerås - Malmö spelas nu ikväll. Viktiga poäng för båda lagen. Vinner Malmö går man upp i serieledning, 1 poäng före Hästen. Vinner Västerås går man förbi Björklöven och kanske också Södertälje, beroende på med hur mycket man vinner. Så ja, det är en viktig match ikkväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0