Oskarshamn åkte dit för 3:e matchen i rad

För 3:e matchen i tad tappade Oskarshamn en ledning mot slutet av matchen.

Rögle - Vita hästen 2-0
Malmö - Mora 5-2
Timrå - Södertälje 1-4

Västerås är återigen på vinnarspåret och slog starka Karlskrona, som har varit riktigt på gång nu på slutet.

Bofors dominerade totalt mot AIK, men fick inte in mer än 1-0, målet efter 18 sekunders spel. Istället var det AIK som kunde kvittera och efter målet jämnade spelet ut sig. Till slut var det dock hemmalaget som kunde gå segrande ur det hela. Ytterligare 3 tunga poäng för BIK, som kanske är på väg att lämna bottenträsket...

Oskarshamn tappade en ledning i slutskedet av matchen för 3:e matchen i rad. Senast var det SSK som kvitterade med 19:59 på klockan. Nu hade IKO 2-0 efter den 1:a perioden, där man spelade riktigt bra, men bra spel i 20 minuter räcker inte långt. Man måste spela bra i 60 minuter. det gjorde inte Oskarshamn den här kvällen, utan Asplöven kunde äta sig ikapp. När 2-1-reduceringen slutligen kom var det lite som proppen ur och i slutet av matchen var mann närmre 2-3 än vad Oskarshamn var 3-2. 2-3 blev det också, men på straffar, där Jacob Lagace satte den avgörande straffen för Asplöven. Tungt för Oskarshamn...

Också Almtuna tappade en ledning. Man började med att ta ledningen i spel 5 mot 3, när Björklöven drog på sig 2 täta utvisningar. Målet kom ganska direkt och sedan hade man nästan 2 minuter i spel 5 mot 4 och då kom också 2-0. Löven gav sig dock inte utan åt ikapp till 2-2, men Almtuna gjorde på nytt 2 snabba mål i 3:e perioden och gick fram till 4-2. Då såg matchen stängd ut, men Björklöven visade stor moral och hämtade ikapp på nytt, fram till 4-4 och på straffar kunde så Lucas Sandström avgöra för bortalaget. En mycket stark insats av Umeåss stolthet.

Starkt också av Rögle, som höll nollan mot serieledande Vita hästen, som inte hittade den där riktiga vassa offensiven den här kvällen.

Matchen i Timrå var jämn till den 3:e perioden. Då gjorde SSK 1-2 ganska direkt i powerplay och det hjälpte inte att Adam Reideborn, som Timrå lånade från Modo till den här matchen, vaktade kassen. SSK vann till slut ganska komfortabelt.

Malmö avgjorde mötet med Mora i den 2:a perioden när man gjorde 3-0 och gick ifrån till 5-1. Mora reducerade i sista perioden, men närmre än så kom man aldrig och det blev en enkel seger för Malmö.