Malmö upp på Allsvensk finalplats

Efter dagens seger mot KHK är Malmö för 1:a gången den här säsongen uppe på Allsvensk finalplats. Man står nu på 40 poäng, samma som Mora, men med mycket bättre målskillnad, +16 mot -1.

Malmö - Karlskrona 4-2
Asplöven - Timrå 5-2
Södertälje - Rögle 5-4

asplöven hade inte heller några problem med Timrå hemma i Arena polarica. Man tog ledningen redan efter 01:45. Timrå kvitterade dock, men 17 sekunder in i mittperioden var det återige hemmaledning, när John Henrion visade upp sig på nytt. Vilken succevärvning där av Per Kentä.

I Södertälje utspelade sig en väldigt svängig historia. Redan efter 31 sekunder gav Mattias Beck Södertälje ledningen. Mr. Södertälje själv, Robert Karlsson, ökade sedan på till 2-0, innan Rögle kom igång i den 2:a perioden och både gjorde 2-1 och 2-2 inom loppet av 58 sekunder. Robin Press återgav dock ledningen till SSK i powerplay i den 3:e perioden och Karlsson x 2 utökade sedan till 5-2, först Robert igen och sedan Jakob. Då återstod 11 minuter av matchen. Niklas Hansson reducerade dock för Rögle i powerplay och i spel 6 mot 5 satte Ludvig Rensfeldt 5-4. Närmre än så kom man dock inte och SSK tog 3 blytunga poäng, även om det var nära att det räckte för Rögle. Nära skjuter dock ingen hare...