Jämn match mot HV

Under lördagen var det dags för hemmamatch i Tegera arena igen, inför ögonen på 7143 åskådare och den här gången var det HV71 som kom på besök. Senast man gjorde det var i våras, under play in, då Leksand först vann och sedan förlorade den 3:e avgörande matchen lagen emellan.

Det var en ganska avvaktande inledning av matchen, där HV ändå var det lag som hade ett litet spelövertag. i kraft av ett powerplay, som så när resulterade i 1-0, kunde Leksand dock ta över matchbilden ganska rejält och 1-0 kom också, men inte i powerplay. Tobias Forsberg gjorde sitt 1:a mål för ssäongen när han smällde in ledningspucken bakom Gustav wesslau i HV-kassen.

Leksand fick ytterligare powerplay och hade ett klart grepp om matchen. Tyvärr slarvade man bort det litegrann, när HV lyckades skapa sig ett friläge i boxplay, precis som Leksand hade gjort uppr i Luleå några dagar tidigare. Då missade Leksand sin straff, men det gjorde inte HV nu. Eric Christensen satte stabilt 1-1 i nät bakom Oscar Alsenfelt.

1-2 skulle också komma, väldigt psykologiskt för HV. Med bara 22 sekunder kvar av perioden kunde Mattias Karlsson sätta ledningspucken.

I den 2:a perioden böljade spelet fram och tillbaka. det var chanser åt båda håll, men HV hade fortfarande något vassare och hetare chanser än vad Leksand hade. Trots det skulle kvitteringen komma. var HV:s 1-2-mål psykologiskt i den 1:a perioden så var 2-2 minst lika psykologiskt. 8 sekunder återstod av petioden när linus Hultström bombade in 2-2, vilket också var ställningen efter 2 spelade perioder.

HV gick för ett ledningsmål i 3:e perioden, men det var Leksand som gjorde det. Johan Ryno rundade Wesslau och lade in 3-2 för hemmalaget.

Tyvärr kunde man inte spela på den ledningen, för bara 30 sekunder senare kunde Ted Brithén kvittera för HV och det var också ställningen efter 3 spelade perioder, 3-3.

I förlängningen var det HV som pressade på mest för ett segermål och man fick också spela 4 mot 3, när man snurrat upp leksingarna totalt, men Alsenfelt stod i vägen och matchen fick avgöras på straffar. 1:a straffavgörandet för Leksand under den här säsongen om jag inte misstar mig...

Linus Hultström gab Leksand ledningen i den 1:a rundan, men den kvitterade Petrasek i den 2:a. Både Kevin Fiala och Johan Ryno missade 3:e. I 6:e straffomgången kunde till slut HV gå segrande ur kampen, efter att eric Christensen fått upprättelse för sin miss i 1:a omgången och Ritola missat Leksands straff.

2 poäng till HV och 1 till Leksand alltså. Poängsviten håller därmed i sig och är nu uppe i 4 raka matcher. Det är värt att notera med tanke på den katastrofala start laget hade av den här säsongen.

I övrigt gick det såhär:
Brynäs - Färjestad 4-1
Linköping - Luleå 3-1
Frölunda - Djurgården 5-4 str
Skellefteå - Modo 4-1
Växjö - Örebro 4-3 str

Brynäs har kommit igång rejält nu efter sin långa förlustsvit. 3:e raka segern blev det här, mot bottenkonkurenten Färjestad. En viktig seger för Brynäs, som därmed skapade sig lite andrum ner till Modo och Leksand under sträcket.

Just Modo åkte på en ny förlust uppe i norr och William Nylander blev dessutom skadad. Blir han borta är det ett ruskigt tungt tapp för Modo, som redan har det jobbigt som det är.

Djurgården fortsätter att plocka sina poäng. Stabilt att få med sig 1 pinne hem från ett välfyllt Scandinavium, där frölunda dessutom hade 3-1 efter den 1:a perioden.

Luleå är inne i en riktigt dålig trend just nu. Här kom en ny förlust, nu mot LHC och man står nu faktiskt på samma poäng som Brynäs och är bara 5 poäng från Modo under sträcket och 6 poäng från Leksand. det är bara 2 segrar. Det kan gå fort här nu. Faktum är att leksand bara har 3 poäng upp till Färjestad över sträcket.