Vilken omgång i Hockeyallsvenskan! Vilken dramatik och vilka jämna matcher vi fick bevittna under kvällens gång! De 6 matcher som spelades kompletterade den 21:a omgången och såhär gick det:

Asplöven - Almtuna 5-3
Bofors - Björklöven5-6 SD
Södertälje - Oskarshamn 4-3 SD
Västerås - Mora 1-2

I Norrköping ryckte serieledande Vita hästen tidigt åt sig en 3-0-ledning, varefter Timrå tog en timeout och lyckades stänga igen resten av den 1:a perioden. Sedan rullade det dock på ytterligare i 2:a perioden. 4-0 och 5-0 kom relativt tidigt och matchen var givetvis stängd redan då. 6-3 blev det till slut, som ni ser ovan, och Hästen befester därmed sin 1:a plats i tabellen.

På Hovet gjorde AIK tidigt 2 snabba mål, en ställning som också stod sig perioden ut och som man sedan kunde utöka till 3-0, innan KHK reducerade. närmre än så kom man dock inte och Gnaget kunde ta 3 mycket, mycket viktiga poäng där i bottenstriden.

Södertälje öppnade ruskigt starkt hemma mot Oskarshamn, dominerade spelet helt, men fick inte in pucken bakom Gasper Kroselj. Istället var det Oskarshamn och Evan McGrath som tog ledningen. Efter det gick luften helt ur SSK och Oskarshamn kunde också göra 0-2 innan perioden var slut. I den 2:a var det dock SSK som till slut kunde få i reduceringen och så småningom också kvitteringen. IKO kunde dock återta ledningen i 3:e perioden, men SSK gav sig inte och var så nära att kvittera på nytt, när Kroselj var helt bortspelad, men man missade målet och IKO behöll sin ledning. Hemmalaget fortsatte dock att trycka på för en kvittering. då öppnade man så klart upp bakåt och Oskarsham stack upp i sylvassa kontringar, men Tim Sandberg i SSK-kassen höll tätt. Tiden rullade dock ifrån Södertälje och Oskarshamn såg ut att gå mot 3 poäng, trots Pär Edbloms stolpskott, men med 1 sekund kvar kom ändå kvitteringen. 1 sekund! I sudden kunde sedan Erik Lindhagen peta in 4-3 för hemmalaget. Snacka om 2 förlorade poäng för Oskarshamn...

Björklöven tog ledningen nere i Karlskoga, men när BIK fick spela 5 mot 3 kunde inte Löven hålla emot längre. Kvitteringen satt i nät med 1 sekund kvar av 5 mot 3. Det innebar ju att BIK även fick spela 5 mot 4 och där tog det inte lång tid innan 2-1 satt i nät och vips hade man vänt matchen. Sedan kontrollerade man spelet i denn 2:a perioden, som man också vann med 2-1, och hade alltså en 4-2-ledning inför den sista perioden. Där var det Björklövens tur att näta i powerplay, vilket innebar en reducering fram till 4-3. Man jagade också kvitteringen och den kom också. BIK hade gått ner sig totalt och nu var det istället Björklöven som ägde matchen. Powerplay verkade dock vara the thing den här kvällen, för trots att Björklöven dominerade spelet var det Bofors som återigen kunde ta ledningen, just i powerplay. Också här var det alltså ett vilt jagande lag som ville kvittera, precis som i Södertälje. Johan Matsson lämnade kassen, men då var BIK nära på att avgöra i öppen kasse, men man missade mål och istället kunde Björklöven kvittera fram till 5-5. Det går verkligen att säga att hemmalaget slarvade bort de 3 poängen, för man hade full kontroll i den 2:a perioden, men släpte in Löven totalt i den 3:e. Inte nog med Lövens sena kvittering, i sudden kunde Stefan Andersson avgöra för bortalaget, när han pricksköt in 5-6 och ja, snacka om att BIK slarvade bort den trepoängaren...

Mora tog tidigt ledningen i den 1:a perioden i Västerås, men kvitteringen kom efter mycket slit från hemmalaget, i slutet av den 2:a perioden. Spelet var annars böljande, med chanser åt båda håll, men både Jonas Fransson och Dan Bakala var riktigt bra i mål. Den senare stod för riktiga kanonräddningar mot slutet av matchen, när Västerås tryckte på riktigt ordentligt och var bara centimetrar ifrån ett ledningsmål. Detta var i powerplay, men sedan drog Dustin Johner på sig en utvisning och det blev spel 4 mot 4 i slutet av matchen. Då blixtrade Mora till och lite turligt kunde Matt Fornataro slå in 1-2 för Mora, när Jonas Fransson blev helt ställd efter att pucken studsat på en moring framför kassen. VIK gav sig dock inte, utan skapade flera jättelägen direkt efteråt, men pucken ville inte in i mål bakom bakala och Mora tog med sig alla 3 poäng hem till Dalarna, men vilken dramatik!