2:a raka segern

Drygt 6100 åskådare fann på plats i Tegera arena under tisdagskvällen, när djurgården gästade. Leksand hade revansch att ukräva sedan 1-4-förlusten i Globen i 3:e omgången av årets SHL.

Här var det också ett Leksand som öppnade i ett ursinnigt tempo. Djurgårdarna satt kvar i bussen. Lite den känslan var det och det bekräftade även "Säcken" efter matchen.

Knappt 3 minuter tog det innan Jens Bergenström, som fortsatt är i kanonform, smällde in 1-0 för Leksand.

Efter målet fortsatte man att dominera totalt där ute på isen. Man radade upp målchanser och Djurgården var till slut tvungna att ta en timeout för att reda ut saker och ting. Det gjorde man bra, för efter timeouten var Leksand inte alls lika dominanta i spelet. Åtminstone inte till en början, men sedan satte man press igen och fortsatte rada upp kvalificerade målchanser. En storspelande Mikael Tellqvist stod dock i vägen och var huvudorsaken till att det "bara" stod 1-0 efter den 1:a perioden.

I den 2:a kom dock 2-0. Bergenström var inblandad även här. Han drog en macka till ritola, som drog den vidare till Ryno, som nätade för 3:e matche i rad.

Djurgården skulle dock både reducera och kvittera inom loppet av 29 sekunder. Först kom 2-1 i powerplay och strax därefter drog Filip Holm iväg ett skott som touchade på en Leksandsklubba, vilket ställde Alsenfelt totalt och det var hastigt och lustigt 2-2 på tavlan...

Hade det här varit i början av ssäongen hade Djurgården tagit över totalt.

Leksand har dock hittat ett helt annat spel jämt mot vad man hade då. En helt annan stabilitet, trygghet och inte minst självförtroende. Därför kunde Fabian Brunnström kort efter Djurgårdens kvittering inte bara göra 3-2, utan även 4-2 för hemmalaget, vilket var ställningen efter 2 spelade perioder. Skönt för Brunnström, som inte har levererat sådär överdrivet mycket framåt hittills under säsongen, men nu fick han hänga 2 kassar på bara några minuter.

I 3:e perioden försökte djurgården så klart forsera framåt för att försöka få till en reduceringen, men leksingarna spelade väldigt kontrollerat och stabilt och istället för 4-3 kunde Joonas Rönnberg göra 5-2, efter fint förarbete av David Åslin. Rönnberg blev helt ren framför kassen och drog till med ett otagbart skott för "Tellan".

Visst hopp tändes dock för Djurgården när Jocke Eriksson gjorde 5-3, men det var bara 6 minuter kvar och ytterligare en reducering hade man behövt göra ganska snabbt för att skapa ordentlig nerv i matchen. det gjorde man inte. Leksand fortsatte att försvara sig bra och kontrollerade händelserna på ett utmärkt sätt, vilket gav 2:a raka segerna, vilket i sin tur är 1:a gången i år som man lyckas med den bedriften. 3 mycket härliga poäng och nu har Dalamaskinen kommit igång på allvar...

I de övriga matcherna gick det såhär:
Brynäs - Luleå 7-2
Skellefteå - Örebro 2-1
Linköping - Frölunda 2-3
HV71 - Färjestad 0-1
Växjö - Modo 5-3

Tyvärr då för Leksands del så vann både Brynäs och Färjestad närmast ovanför sträcket. Brynäs med en förkrossande och faktiskt imponerande 7-2-seger över Luleå, där man hade 4-1 efter 2 spelade perioder. Grymt av Brynäs får man ändå säga och kanske är det även så att Gävlemaskinen börjar komma igång nu...

Färjestad såg ut att gå mot förlängning i Jönköping, men med bara 7 sekunder kvar att spela kunde man göra matchvinnande 0-1. Snöpligt för HV, som fortsätter att ha det lite jobbigt.

Skellefteå har också haft det lite jobbigt på senare tid, men efter 3 raka förluster, 2 efter uppehållet, var det äntligen dags för seger igen. Inte jätteövertygande, men likväl en seger och 3 viktiga poäng för SAIK.

Växjö lyckades även de ta 3 viktiga poäng, men det satt långt in, trots att man dominerade matchen totalt och hade 21-5 i skott bara i 2:a perioden. Trots det kunde Modo göra både 3-1 och 3-2 på de 5 skotten. Ingen vidare räddningsprocent där för "Torpet". Samtidigt gkorde Linus Ullmark några riktigt snygga och kvalificerade räddningar på alla de 21 skott som hemmalaget sköt. Han var helt enkelt fenomenal i kassen. Äntligen får man väl ändå säga. ullmark har minst sagt haft en jobbig höst, men kanske kan det här vara tändvätskan som behövdes för honom för att komma igån igen, för det behöver Modo. tyvärr för deras del, men bra för Leksand, så räckte Ullmarks storspel ändå inte till några poäng för Övikslaget, för till slut kunde ändå Växjö göra 4-3 och senare också 5-3 i öppen kasse. Det innebär att det nu bara är 2 poäng upp till Modo för Leksands del. Man är också för 1:a gången den här säsongen uppe på ett poängsnitt på 1 poäng/match, något man verkligen har kämpat och krigat sig till. Fortsätter man på samma bana kommer det också definitivt att bli mer än 1,0 poäng/match, som det är just nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0