2 poäng mot LHC

Sista matchen innan landslagsuppehållet spelades hemma i Tegera arena mot LHC, som man förlorade med 5-1 mot senast i Saab arena.

Det var också hemmalaget som öppnade matchen bäst och ägde i stora delar denn 1:a perioden, men David Rautio i Linköpingskassen stod i vägen.

LHC stack upp då och då och var ytterst nära att göra 0-1, när Sebastian Karlsson fick stå helt sopren framför Jocke Lundström, som vaktade Leksandskassen den här kvällen. Den senare gick dock segrande ur den duellen och det var fortsatt 0-0 efter den 1:a perioden.

I den 2:a perioden kom dock 0-1. En riktig kalldusch för hemmalaget, som hade ägt stora delar av matchen. Här kunde dock Magnus Johansson ge bortalaget ledningen, efter att Micflikier fått väldigt mycket yta i offensiv zon.

0-2 kom strax därefter, när Johannes Salmonsson tryckte in pucken i nät bakom lundström.

Uppförsbacken var nu brant för Leksand, men man fortsatte att gnugga på och målet skulle också komma. Eric Himelfarb, som ju fick foten från leksand för en tid sedan, men blev återkallad till laget när kähkönen skadades. väldigt proffesionellt gjort av Himelfarb att sköta hela grejen så snyggt som han har gjort. Han har dessutom nu börjat leverera och här nätade han mot sin gamla klubb när han kom fri med Rautio.

Han var även inblandad i 2-2-målet, som kom några minuter senare. Här serverade han glödhete Jens Bergenström, som kunde smälla in 2-2 bakom Rautio.

LHC fick sedan chansen att återigen ta ledningen på straff, men Jeff Taffe sköt över och det var fortsatt jämnt efter 2 spelade perioder.

I den 3:e perioden var LHC närmst ett ledningsmål när man både hade skott i ribban och stolpen, men de gångerna hade lundström marginalerna med sig.

Leksand fick också chanser att ta ledningen, särskilt då Himelfarb återigen höll sig framme och var ytterst nära att avgöra matchen mot sitt gamla lag. Den gången stod Rautio dock i vägen och matchen gick till förlängning.

Enn förlängning som bara hann pågå i några sekunder innan Kapstad nådde fram med pucken till Sallinen som kunde sätta 3-2 i nät bakom Rautio och Leksand fick därmed revansch på Linköping och tog med sig 2 mycket viktiga poäng hem från matchen.

I de övriga matchernna gick det såhär:
Skellefteå - Frölunda 1-3
Växjö - Brynäs 5-2
HV71 - Modo 3-4
Djurgården - Örebro 2-3 str
Luleå - Färjestad 3-2 str

Frölunda tog en tung skalp uppe i norr när serieledande Skellefteå besegrades med 1-3.

Seger såg det också ut att bli för HV71, som hade 3-1 inför den sista perioden, men då stod Modo för en makalös vändning och vann matchen med 3-4, efter att Adrian kempe satt 3-2 01:02 in i perioden, Per-Åge Skröder satt kvitteringen 05:06 in i densamma och marko Kauppinen satt segermålet 06:11 in i perioden, ett resultat som höll sig matchen ut och HV:s segersvit på hemmaplan är därmed bruten.

Nu är det istället Brynäs som Färjestad och Leksand får sikta in sig på. Ny storförlust, här mot Växjö med 5-2, blev det under lördage och man är verkligen nere i källaren nu i Gävle. Näst flest mål i serien har man nu också släppt in, 59st, mot Leksands 56 och Färjestads 54. Modo har fortfarande släppt in flest, 60st.

Tyvärr för Leksands del fick Färjestad med sig poäng uppifrån luleå. Dock bara 1 poäng, vilket de blåvita ska vara glada för, då Färjestad faktiskt hade 0-2 efter den 1:a perioden. Sedan spikade Daniel larsson igen och Luleå kunde vinna matchen, efter att Kristian Näkyvä avgjort i straffläggningen, efter en minst sagt stökig förlängningssperiod.

Djurgården "rånade" ju Örebro på poäng senast lagen möttes i Behrn arena, då DIF hämtade upp 4-1 till 4-4 under matchens sista minuter om jag minns rätt. Här var det istället örebro som rånade Djurgården på poäng. Hemmalaget hade ett massivt övertag i spelet och hade 31-5 i skott efter 2 spelade perioder. Ändå stod det bara 2-1 till DIF. Inte nog med det så kunde Örebro kvittera i 3:e perioden. Daniel Viksten kvitterade efter att Julius Hudasek lämnat kassen med drygt 2 minuter kvar att spela. Örebro snodde sedan med sig bonuspoängen av bara farten, när Viksten och Löwdahl satte sina straffar för bortalaget, medan Djurgården missade sia. Snöpligt för DIF.