Nu är det klart vilka 4 lag från Div. 1 som kommer att få möta Troja och Björklöven i kvalserien upp till Allsvenskan. Playoff 3 avhjordes nu i onsdag och fredags och såhär gick det i omgång 1 i onsdags.

Kristianstad - Piteå 1-6
Tingsryd - Nyköping 5-2
Visby - vita hästen 4-5 SD
Kallinge - Sundsvall 3-2

En kassaskåpssäker seger för Piteå, även om det satt en bit in. När det släppte, efter knappt halva matchen, då Johannes Tornberg satte ledningspucken i nät för Piteå, då släppte det ordentligt. Samme Tornberg gjorde både 0-2 och 0-3 innan perioden var slut, ett äkta hattrick alltså. Bara 24 sekunder in i 3:e perioden reducerade Kristianstad dock, men Piteå ryckte åt sig en tremålsledning ganska snabbt igen och vann sedan enkelt med 1-6.

Nyköping tog en psykologisk ledning mot Tingsryd, 18 sekunder från paus efter 1:a perioden. Tingsryd kvitterade dock 34 sekunder in i 2:a och så var det psykologiska övertaget borta för Nyköping, som dock återtog ledningen. Tingsryd kvitterade dock innan perioden var slut och i den 3:e perren gjorde man 2 snabba mål i mitten av perioden och satte sedan 5-2 i öppen kasse.

I Visby blev det en målrik 1:a period. Vita hästen tog en tidig ledning och ledde med 0-2 efter 10 minuters spel. visby reducerade dock, men Hästen gjorde 1-3, varefter Visby reducerade igen, men Hästen gjorde 2-4. Sedan gick det tyngre för Hästen. mattia Forsberg gjorde 3-4 i 2:a perioden och Joakim Hedlund satte kvitteringen i nät bakom Axel Brage i Hästenkassen i 3:e perioden, vilket tog matchen till förlängning, där Hästen diock kunde avgöra efter bara 1:29. Linus Näsström satte den avgörande pucken i nät för Hästen.

I Kokumhallen var det en grinig 1:a period där Sundsvall bl.a. åkte på ett matchstraff för checking to the head. i det efterföljande powerplayet kunde hemmalaget också ta ledningen, en ledning som man utökade i 2:a perioden, men genom 2 snabba PP-mål hade Sundsvall kvitterat matchen. Närmre än så kom man dock inte och Kallinge kunde avgöra, 5:46 från slutet.

1-0 i matcher alltså till Piteå, tingsryd, Vita hästen och Kallinge, som då hade chansen att avgöra under fredagen och såhär gick det då.

Omgång 2

Piteå - Kristianstad 4-2
Nyköping - Tingsryd 2-4
Vita hästen - Visby 6-0
Sundsvall - kallinge 2-3

Piteå ryckte åt sig en tvåmålsledning i 1:a perioden, men Kristianstad gjorde det bra, riktigt bra, i 2:a och kom tillbaka till 2-2. När Piteå gjorde 3-2 i sista perioden orkade man dock inte komma tillbaka en gång till och Piteå kunde göra 4-2 i öppen kasse. Piteå alltså till kvalserien, i år igen, precis som förra året, då man skog ut Sundsvall i Playoff 3. Kristianstad har dock gjort det väldigt, väldigt bra här på slutet. Som enda lag från fortsättningsserierna gick man vidare från Playoff 1, där man slog ut Mariestad, till Playoff 2, där Hudiksvall besegrades med 2-0 i matcher. Här tog det dock stopp.

Stopp tog det också för Nyköping, som var en av storfavoriterna här i år. Såhär långt har man inte gått på några år nu, förra säsongen missade man t.ex. hela playoff, när man slutade 5:a i Allettan Mellan. nu vann man densamma och ställdes här mot Tingsryd. Det blev en jämn match, där det dröjde enda till den 34:e minuten innan matchens 1:a mål skulle falla. Det var Nyköping, som ännu en gång gjorde matchens 1:a mål. Tingsryd vände dock matchen genom 2 snabba mål mot slutet av perioden och i 3:e gjorde man 1-3. Nyköping gav dock inte upp, utan reducerade, men närmre än så kom man aldrig, för Tingsryd kunde sedan göra 4-2 i ton kasse.

Vita hästen hade inga problem med Visby, inför storpublik i Himelstalundshallen, 3729 åskådare. Man hade 3-0 efter 1:a perioden och redan där gick väl luften lite ur Visby. I 2:a föll inga mål, men när Hästen gjorde 4-0, 3:24 in i 3:e perioden, då var matchen död och Hästen kunde vinna enkelt med klara 6-0.

Kallinge tog ledningen, 53 sekunder från paus, i 1:a perioden mot Sundsvall, men Sundsvall kvitterade i 2:a perioden. Kallinge gjorde dock ännu ett sådant där psykologiskt mål, nu 30 sekunder från paus, och det var återigen bortaledning. det var en ledning som man utökade i 3:e perioden. Sundsvall plockade dock målvakten och fick in en reducering, 1:15 från slutet. Det gjorde att det blev riktigt spännande där mot slutet, men närmre än så kom man inte och Kallinge kunde återigen vinna med uddamålet.

Alla 4 lagen avgjorde alltså i 2:a omgången även här, precis som i Playoff 2. Såhär gick det sammanfattningsvis:

Piteå - Kristianstad 2-0 i matcher
Nyköping - tingsryd 0-2 i matcher
Vita hästen - Visby 2-0 i matcher
Sundsvall - Kallinge 0-2 i matcher

Piteå, från Norragruppen, Tingsryd, från Grupp F, Vita hästen, från Grupp E, och Kallinge, också de från Grupp F, är alltså klara för kvalserien, som kommer bestå av följande lag: