Utspelade i Skellefteå...

2:a matchen på 2 dagar för Leksand, som redan efter matchen mot HV under fredagskvällen begav sig upp mot västerbotten för match mot Skellefteå under lördagen. En mycket tuff resa.

Om det var resan eller något annat som spelade in är svårt att säga, men det blev en mardröm uppe i norr. Redan efter 24 sekunder kunde Bud Holloway ge hemmalaget ledningen och man fortsatte sedan bara att trumma på. Det var Skellefteå för hela slanten och 2-0 kom efter drygt 11 minuters spel. 3-0 och 4-0 kom också innan perioden var slut. 4-0 redan efter 1:a perioden och matchen var i princip nästan redan stängd där.

Det återstod dock 40 minuter, men även i den 2:a perioden var det Skellefteå för hela slanten. Trots 4 insläppta mål hade Leksand Joel Gistedt att tacka för att det "bara" stod 4-0. Han gjorde ett flertal riktigt bra räddningar, men till slut fick han kapitulera igen. 5-0 kom genom Jocke Lindström och sedan gjorde Oskar Möller både 6-0 och 7-0...

3:e perioden spelades mest bara av. Skellefteå hade slagit av rejält på tempot och Leksand fick fortsatt ingenting att stämma. Man gav dock unge Henrik Hjerpe chansen i mål och han gjorde det bra. Han fick hålla nollan i sin SHL-debut, vilket är bra, även om Skellefteå som sagt hade slagit av på tempot ganska rejält.

7-0 slutar alltså matchen och det är den här säsongens största förlust. 7-1 blev det mot LHC, men 7-0 har det aldrig tidigare blivit under denna säsongen. Nej, detta är en match som mest bara är att glömma för de blåvita. nu laddar vi om och tar nya tag mot AIK på måndag!

I övrigt gick det såhär:
AIK - Luleå 2-1
Linköping - HV 71 5-1
Växjö - Frölunda 4-2
Modo - Färjestad 0-1
Örebro - Brynäs 1-2

Hade Leksand tur med resultaten i föregående omgång så hade man det inte här. Brynäs vann och Färjestad vann. LHC vann dessutom lätt mot HV, som likt Leksand spelade match så sent som igår, inte ens 19 timmar efter slutsignalen igår. Tufft och det gav storseger för LHC, som vilade igår.

Örebro, som var på väg mot fina poäng mot Brynäs, hade behövt de där poängen för att hålla lite liv i sträckstriden kring kvalseriesträcket. Nu är den död. HV förlorade ju som sagt mot LHC, men Örebro förlorade också, vilket innebär att man är 11 poäng bakom HV med 9 poäng kvar att spela om. Så, nu är det definitivt klart, det blir kvalserien för Örebro och AIK. AIK, som dock skrällde lite mot Luleå, som inte har haft någon bra vecka. Först förlust mot örebro och nu förlust mot AIK.