Playoffserien, omgång 6

Rögle är som 6:e och sista lag klart för kvalserien. Detta efter en rejäl rysare och nagelbitare. såhär gick det i 6:e och sista omgången av Playoffserien:

Bofors - Karlskrona 1-4
Mora - rögle 3-5

Karlskrona styrde matchen mot bofors från start och hade trygga 0-4 på tavlan, innan Bofors lyckades reducera mot slutet. Klar KHK-seger blev det hursomhelst och i det läget var Karlskrona i kvalserien, eftersom att Mora ledde med 3-2. Tiden tickade iväg för Rögle och man tog en timeout med knappt 7 minuter kvar att spela. Det hjälpte. Efter 54:20 kvitterade Daniel Zaar Moras ledning. I det läget hade Rögle återtagit kvalserieplatsen och mora var tvungna att göra 1 mål till för att Karlskrona återigen skulle vara där. Det gjorde man inte. Istället gjorde Daniel Sylvander 3-4 för bortalaget efter 55:04 och Daniel Zaar fastställde slutresultatet, 3-5, efter 59:09.

Tabellen skrivs då enligt följande:

1, Rögle 17p +10
2, Karlskrona 15p +8
3, Bofors 8p -10
4, Mora 6p -8

Ganska stora avstånd alltså. Det handlade om 2 lag enda in i det sista och Rögle hade ändå varit i kvalserien om man inte hade haft med sig några poäng in i serien. Då hade det sett ut såhär:

1, Rögle 16p
2, Karlskrona 12p
3, Mora 4p
4, Bofors 2p

Snacka om att vara bäst när det gäller för Rögle del och sämst när det gäller för Bofors. Faktum är, trots allt, att man var närmre kvalserien förra säsongen änu vad man är i år. Förra säsongen hade man kvalserieplatsen inför sista omgången, då Örebro passerade och sedan gick hela vägen. Ska Rögle vandra samma väg i år?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0