Kvalserien till SHL, omgång 7

3 omgånhar återstår nu av den sista kvalserien någonsin och såhär gick det i den 7:e omgången som spelades tidigare i eftermiddag:

AIK - Malmö 1-2
Örebro - Västerås 5-0
Rögle - Djurgården 2-4

Returmöten från senast alltså. då vann AIK i Malmö, Örebro tog 3 pinnar i Västerås och Djurgården vann på Hovet. här blev det 3 nya poäng för Örebro och Djurgården, men Malmö fick revansch.

Det var aldrig något snack om saken i Behrn arena. Örebro var helt enkelt storleken för stor för. Det var när Fredrik Johansson åkte på ett marchstraff för en huvudtackling i början av 2:a perioden som det rasade för VIK. Örebro gjorde både 2-0 och 3-0 i powerplay och hade 4-0 efter 2 spelade perioder.

I Lindab arena var det Djurgården som hade det mesta av spelet, helt klart, i den 1:a perioden och man fick också utdelning. Både 0-1 och 0-2 kom i den 1:a perren och i den 2:a ökade man på till 0-3, trots att matchbilden hade jämnats ut litegrann sedan den 1:a perioden. Sedan kom Rögle aldrig riktigt ifatt, man lyckades inte mobilisera sig och kom aldrig till något riktigt hor för Djurgården, som därmed avancerar upp till 2:a plats i tabellen.

På Hovet var det Malmö som både gjorde 0-1 och 0-2. AIK plockade Daniel Larsson mot slutet, med 3,5 minuter kvar att spela, och fick också utdelning. Närmre än 1-2 kom man dock inte och nu är vägen återigen väldigt, väldigt lång till SHL för Solnalaget. Man har 5 poäng upp till värsta rivalen, Djurgården, med 9 poäng kvar att spela om. Nästa match i Västerås är därför en ren måstematch. Förlorar man där, då är det kört. samma sak gäller dock för Västerås, så det blir ingen lätt match för AIK...

Tabellen ser nu ut såhär:

1, Örebro 16p +12
2, djurgården 12p +2
3, Malmö 11p -3
4, Rögle 10p +1
5, AIK 7p -3
6, Västerås 7p -9

Som sagt, det är oerhört jämnt. Rögle rasar från 2:a till 4:e plats i tabellen i och med det här. Man är dock bara 2 poäng efter Djurgården. Det är alltså 3 lag inom 2 poäng. Så ja, nästa omgång blir oerhört, oerhört viktig. Då väntar ett glödhett Skånederby i Malmö arena, som med all sannolikhet kommer vara fullsatt. Det var den redan innan den här omgångrn, men med dessa resultaten ovan så står ännu mer på spel i den matchen. Slår dessutom Djurgården Örebro, vilket jag tror man kan göra, då är även Närkingarna indragna i det där. Vinner å andra sidan Örebro, då är man nästan klara för SHL.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0