Kvalserien till SHL, omgång 6

6:e omgången av kvalserien upp till SHL är spelad och det närmar sig det otroligt ovissa upploppet. Såhär gick det i omgångens matcher:

Västerås - Örebro 2-5
Malmö - AIK 2-4
Djurgården - rögle 5-3

Västerås var med bra i matchen mot Örebro och jagade en kvitering vid ställningen 2-3, men istället kom Örebros 2-4 och då gick luften ur Västerås, som inte orkade resa sig igen och Örebro klev ännu ett steg närmre SHL.

Det gjorde också Djurgården, som tog en oerhört viktig seger hemma mot Rögle, som inför omgången låg i serietopp, på samma poäng som Örebro, men med 1 måls bättre målskillnad. Eftersom att Örebro vann så var det en näst intill måsteseger för Djurgården, om man skulle haka på de båda lagen. Den chanswn tog man.

Malmö hade skaffat sig en riktigt bra utgångsposition inför matchen mot AIK, men där blev det platt fall. Man tog visserligen en tidig ledning, men AIK kvitterade och 3 snabba mål i mittperioden avgjode matchen. 3 blytunga poäng för gnaget, som nu är med i racet igen, trots att man var så uträknade. Faktum är att inget lag är uträknat, alla 6 lag är med i racet med 4 omgångar, 12 poäng, kvar att spela om.

Tabellen ser ut såhär:

1, Örebro 13p +7
2, rögle 10p +3
3, Djurgården 9p 0
4, Malmö 8p -4
5, AIK 7p -2
6, Västerås 7p -4

Ruskigt jämnt som vi ser. Örebro och Rögle har fortfarande kvar SHL-platserna, men Djurgården tar ett kliv uppåt i tabellen, samtidigt som Malmö inte tar chansen. Hade man vunnit här, då hade man varit 2:a nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0