Också kvalserien till SHL spelades nu i eftermiddag. 4:e omgången var det där och såhär gick det:

Rögle - Malmö 5-2
Örebro - Djurgården 5-2
AIK - Västerås 2-3

Rögle dominerade fullständigt 1:a perioden mot Malmö. Man gjorde precis som man ville där ute på isen. Malmö var helt utspelade, hade inte en chans. Rögle hade 21-4 i skott ett tag och gjorde också mål. Erik Torell gjorde 1-0, Emil Molin gjorde 2-0 och så tryckte Kelsey Tessier in 3-0. Publiken, de 5100 åskådarna i Lindab arena, var i extas. Malmö fick dock in en reducering, men bara 18 sekunder efter målet gjorde Rögle 4-1. Allt stämde verkligen för Ängelholmarna den här dagen. Malmö fick in en reducering till i den 3:e perioden, då Rögle hade slagit av rejält på takten, men närmre än så kom man inte och Rögle kunde istället fastställa slutresultatet, 5-2.

5-2 vann också Örebro med mot Djurgården. Fuullsatt i Behrn arena. Till en början var det dock en jämn match. Lagen följdes åt upp till 2-2. Sedan gjorde Örebro 3-2 och sedan kom också 4-2 efter drygt 7 minuter av 3:e perioden och sedan smällde man in 5-2 av bara farten. Inte mycket att göra för Djurgården, som nu har en jobbig väg att vandra för att nå SHL, precis som AIK.

På Hovet var det nämligen Västerås som tog en tidig ledning. AIK kvitterade dock, men Västerås återtog ledningen innan perioden var slut. AIK kom dock tillbaka igen och kvitterade i den 2:a perioden, men i den 3:e kunde Sam Marklund göra det avgörande målet, bara 1:46 in i perioden. En mycket viktig seger för Västerås, som därmed hakar på Örebro och Rögle. de 3 lagen har nu en liten minilucka ner till de övriha 3. Tabellen ser nu ut såhär:

1, Örebro 9p +5
2, Rögle 8p +4
3, Västerås 7p +1
4, Malmö 5p -4
5, AIK 4p -3
6, Djurgården 3p -3

Djurgården har alltså 5 poäng upp till Rögle över sträcket. AIK har 4 poäng upp. Det är visserligen långt kvar av serien, som inte ens har hunnit halvvägs, men ska Djurgården och AIK ha en chans så krävs nästan seger i nästa omgång. Annars är det nog kört för de båda Stockholmslagen...