Kvalserien till Allsvenskan, omgång 7

7:e omgången av kvalserien upp till Hockeyallsvenskan är avklarad. Det börjar dra ihop sig på allvar nu och inom en snar framtid kan vi nog även teoretiskt sett hälsa Vita hästen välkomna till Allsvenskan. I den 7:e omgången blev det dock förlust. Den 1:a i ordinarie matchtid under denna kvalserien. Såhär gick det i omgång 7:

Kallinge - Piteå 3-2
Troja - Tingsryd 4-1
Björklövrn - Vita hästen 4-1

Kallinge gjorde 3-0 i 1:a perioden, en mardrömsstart för Linu Styrman i Piteåkassen. Efter den 1:a perioden spikade han igen, men det räckte ändå inte. Pite lyckades gå upp till 3-2, men närmre än så kom man inte och det blev 3 nya poäng för Kallinge, som har fått igång poängproduktionen riktigt bra här mot slutet.

Troja tog också 3 tunga poäng när man besegrade Tingsryd i Smålandsderbyt. Det gjorde man också i Nelson garden arena, då man vände 3-2 till 3-4 under matchens sista minut. Så dramatiskt blev det inte här. Det var dock Tingsryd som tog ledningen, 24 sekunder in i 2:a perioden. Pontus Netterberg satte 0-1 för bortalaget, men därefter spikade Christoffer Bengtsberg igen och hemmalaget hade vänt matchen innan 2:a perioden var över. Sedan behöll man den ledningen i den 3:e perioden och satte sedan 3-1 i powerplay knappt halvvägs in i perioden och sedan också 4-1 i öppen kasse.

Björklöven, med hjälp av ett masivt hemmastöd, 3536 åskådare, styrde matchen mot Hästen i stort sett rakt igenom. Man tog ledningen i den 1:a perioden, varefter Hästen kvitterade i den 2:a. Löven återtog dock ledningen med ett nytt mål i powerplay, precis som det 1:a. Sedan kontrollerade man det ganska bra i den 3:e perioden, gjorde 3-1 och när Vita hästen tryckte på och t.o.m. fick spela 6 mot 3 mot slutet, då pressades man tillbaka ganska ordentligt. ett 3-2-mål för Hästen där hade gett rejäl spänning i matchen. Istället kunde Björklöven göra 4-1 i tom kasse oh defrnitivt stänga matchen.

Dessa resultat innebär att vi har en tabell sokm ser ut såhär efter 7 spelade omgångar:

1, Vita hästen 16p +10
2, Björklöven 12p +2
3, Troja 11p -2
4, Kallinge 9p -3
5, Piteå 8p -5
6, Tingsryd 7p -2

Hästen oh Björklöven är fortfarande på de Allsvenska platserna. Löven är nu bara 4 poäng bakom Hästen. Hade Hästen vunnit här i omgång 7, då hade man haft 8 oäng ner till Troja, med 9 poäng kvar att spela om. Troja, som då hade varit 2:a. 10 poäng ner till just Björklöven hade man haft och man hade därmed varit helt klara för Allsvenskan. Det är man inte nu. Nu är det 5 poäng ner till troja under sträcket, men vinst i nästa match mot kallinge så ser det väldigt bra ut. Kallinge har dock som sagt fått upp ångan nu, så jag tror inte det blir någon lätt uppgift för Hästen.