Västerås nya serieledare

Efter vinsten borta mot toppkonkurenten Bofors är nu Västerås för 1:a gången den här säsongen serieledare. Det är just sådana matcher man ska vinna. Den där segern kan komma att väga vääldigt tungt när tabellen slutligen sumeras om några veckor. Att slå toppkonkurenten på bortais. Det är nog en seger som Västeråsarna är mycket nöjda med.

I övrigt gick det såhär:
Södertälje - Rögle 1-2
Almtuna - Mora 2-6
Björklöven - Oskarshamn 1-5
Djurgården - Malmö 5-2
Bofors - Västerås 1-2

Det blev inget rekord för Mora. Det är man nog glada för. Drygt 210 minuter utan att göra mål hade man innan matchen i Uppsala. Då bombade man in 2 mål innan det hade gått 3 minuter och Erik Hanses fick därmed en mardrömsstart på matchen. 0-4 stod det på tavlan efter 1:a perioden och matchen var redan där näst intill stängd. Välbehövlig seger för Mora.

Björklöven förlorade, igen. Tyvärr måste jag säga. Jag ser gärna att Löven sslipper kvala sig kvar, men det ser mörkt ut i nuläget. tur i oturen var dock att Södertälje också förlorade, så att avståndet upp dit inte ökade.