Tunga skadebesked i Göteborg...

Inte överdrivet mycket folk i Scandinavium, bara 9022, under tisdagen när Leksand kom på besök.

Frölunda hade inte tagit 3 poäng hemma sedan i november, men här kopplade man tidigt ett rejält grepp om matchen. Leksand drog på sig ett gäng utvisningar och Frölundapressen ökade ännu mer och till slut fick oscar Alsenfelt och övriga Leksand kapitulera. 1-0 till rölunda, i spel 5 mot 3.

Trots 13-3 i skott stod det bara 1-0 efter den 1:a perioden, men i den 2:a skulle Sebastian Kollberg, som bara 2 dagar tidigare hade spelat JVM-final, utöka till 2-0.

Därefter ryckte Leksand upp sig litegrann, men Lasse Johansson höll tätt, trots några fina chanser för de blåvita. Matchen stod dock och vägde litegrann, även om det fortsatt var hemmalaget som hade lite övervikt. Den övervikten skulle återigen bli större när man istället för en 2-1-reducering för Leksand gjorde 3-0, knappt 3 minuter från paus.

I den 3:e perioden klev Joel Gistedt in mellan stolparna, då Alsenfelt ådrog sig en lättare knäskada i slutet av den 2:a perioden. Han sattes på flera tuffa prov under den avslutande perioden, då Frölunda fortsatte att vara det klart bättre laget. Han höll dock tätt till en början, men fick slutligen kapitulera när Frölunda gjorde ännu ett powerplaymål. Det målet fastställde också slutresultatet, 4-0 till hemmalaget.

Det är egentligen inte mycket att säga. Frölunda var bättre, på det mesta. Det som gör förlusten ännu tyngre är dock Alsenfelts skada, + att Patrik Hersley även han tvingades utgå med en fotskada. Även Johan Ryno klev av, men det skulle inte visa sig vara någon större fara. Att både Alsenfelt och Hersley är borta känns dock inte alls bra och nu väntar några tuffa matcher framöver, då det gäller för övriga laget att verkligwn kliva fram och visa att 2 spelare inte bygger ett helt lag, även om det inte går att komma ifrån att de båda spelar 2 mycket stora roller i Leksands framgång under hösten.

I de övriga matcherna gick det såhär:
Skellefteå - Färjestad 4-0
Örebro - Brynäs 3-6
AIK - Luleå 1-4
Växjö - Linköping 7-0
HV 71 - Modo 2-3

LHC får stryk med 7-0. 7-0! Växjö hade 2-0 efter 2 spelade perioder, men LHC viker ner sig totalt och Roger Melin var t.o.m. besviken på lagets agerande i 3:e perioden, då han inte tyckte man visade någon stolthet alls. 5-0 till Växjö i sista perioden, det är ungefär som LHC- Leksand det. Inte snyggt för Clubben.

Skellefteå hade inga större problem med Färjestad och Markus Svensson höll nollan. Svensson, som har konkurerat ut Henrik Karlsson, som helt klart var tänkt som förstakeeper när han värvades. Det var ungefär som när Jocke Eriksson konkurerade ut Leinonen i Leksand för några år sedan. Det slutade med att Leinonen lämnade klubben. Det gör nu också Henrik Karlsson i Skellefteå.

För Leksands del var det tur att både Örebro och AIK förlorade. även HV åkte på stryk. Hade man vunnit där hade man bara varit 1 poäng bakom Modo. Nu drog Modo ifrån och passerade också LHC. Det är alltså fortsatt jämnt i tabellen...