Södertälje på väg upp ur bottenträsket?

Södertälje har inlett året ruskigt bra. Tränarbytet tycks ha gett effekt där, något det inte har gjort i t.ex. HV 71 än så länge. andreas Johansson har börjat få styr på grabbarna och man har hittills tagit 7/9 poäng under 2014.

Timrå - Asplöven 3-4 str
Oskarshamn - Malmö 6-2
Västerås - Troja 3-2
Mora - Rögle 4-5
Bofors - Djurgården 3-1
Södertälje - Björklöven 5-2
Karlskrona - Almtuna 2-3 str

Södertälje tar som sagt ytterligare en seger här och vips så är man bara 3 poäng från säker mark. Det går fort i hockey. Jag som räknade in SSK som en mycket trolig kandidat till kvalserien neråt senare i vår kanske får äta upp mina ord...

Bofors ryckte lite till i serieledningen, när man tog 3 pinnar hemma mot Djurgården, medan Karlskrona bara fick med sig 1 pinne från mötet med Almtuna, som gjorde en grymt stark match, hämtade upp 2-0 till 2-2 och där Daniel Hermansson sedan satte 3/3 straffar och såg till att Almtuna fick med sig bonuspoängen. Starkt!

Omgångens vändning stod dock Rögle för. Mora gjorde 4-2 med knappt 14 minuter kvar att spela. När det återstod knappt 8 minuter, alltså på 6 minuter, hade Rögle vänt till 4-5. Surt för Mora, som för 2:a gången på mindre än en vecka tappar en ledning på hemmaplan. I fredags var det ju Djurgården som hämtade upp 3-1 till 3-3 på 33 sekunder eller vad det var.

Malmö fick en drömstart i Oskarshamn med 0-1 redan efter 7 sekunder, men trots det vinner IKO med klara 6-2. Enormt starkt att ta sig i kragen och komma tillbaka efter en sådan kalldusch.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0