Skellefteås 5:e raka förlust

Skellefteå förlorar, igen. 5:e raka förlusten och det sägs att man är i den största svackan på 4 år. Man har fortfarande serieledningen, ganska säkert, men avståmdet krymper snabbt och nu är det bara 11 poäng ner till Frölunda. Skellefteå har dessutom en match mer spelad. De och HV har spelat 42 matcher. restan har spelat 41.

Såhär gick det igår:
HV 71 - Skellefteå 4-2
Frölunda - Modo 1-2 str

Just HV och Skellefteå möttes alltså. Den andra matchen var den restmatch som Frölunda och Modo hade på övriga lag. Den bataljen gick Modo slutligen segrande ur och man passerade därmed Leksand i tabellen.

HV:s 3 blytunga poäng sätter dock en oerhörd press på Örebro och AIK imorgon. HV har visserligen en match mer spelas, men tar inte AIK och Örebro poäng, då är det 13 resp. 15 poäng upp till HV över sträcket, med 13 matcher kvar att spela. Jag ska absolut inte ssäga att det är kört och att de båda lagen då är avsågade helt, men nu börjar det verkligen vankas måstematcher för de båda bottengängen. Örebro tar emot Luleå hemma i Behrn arena och AIK gästar Frölunda. Spontant vääldigt tuffa matcher för de båda. Tror nog ändå att AIK har störst chans till poäng där. Luleå och Mark Ovuya tror jag blir för svåra för Örebro.

Leksand ska vi ju också nämna. Man möter brynäs borta. Vid vinst går man upp på samma poäng som Brynäs. Vid förlust är Brynäs 6 poäng före de blåvita. Slår Färjestad då dessutom HV, då är det 5 poäng upp till de där 6 främsta platserna som ger en direktplats in i slutspelet senare i vår. Det är dock av mindre betydelse skulle jag säga. Klart att det vore kul att ta sig till slutspel, men huvudmålet med denna säsong är att undvika kvalserien och det är man på väldigt god väg att göra. Vinner man imorgon, samtidigt som AIK och Örebro förlorar, då är det 20 poäng ner till kvalserien och då vågar jag nästan säga att kontraktet är säkrat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0