Målvaktskamp i tegera arena

Det var en förhållandevis låg publiksiffra i Tegera arena under onsdagskvällen, bara 5532 åskådare. De fick i vilket fall se en matchbild som dominerades av Modo, nästan från början till slut. Båda målvakterna, Oscar Alsenfelt i hemmakassen och Anton Forsberg i bortakassen, gjorde dock en mycket stabil och bra insats, där Alsenfelts insats nästan var strået vassare, eftersom att han hade så mycket mer att göra.

Pär Edblom visades ut 2 gånger bara under den 1:a perioden och gav Modo 2 fina chanser att ta ledningen i matchen, men Leksands box gjorde det bra. Även Leksand fick chansen i PP, men det var tämligen trubbigt och Modo kunde reda ut det ganska lätt.

trots flera chanser åt båda hållen var det 0-0 efter den 1:a perioden.

I den 2:a perren fortsatte matchbilden på ungefär samma sätt som i den 1:a perioden. Det var flertalet chanser åt båda håll, fint målvaktsspel och många utvisningar. Modos powerplay såg dock betydligt giftigare ut än Leksands, som var ganska tamt, även om man skapade några riktigt bra möjligheter, som Anton Forsberg dock räddade. Därmed hade vi fortsatt mållöst i tegera arena efter 2 spelade perioder.

I den 3:e perioden skulle målnollan dock spräckas ganska snabbt. Tyvärr var det Modo som skulle göra målet. Efter 02:45 kunde Per-Åge Skröder ge bortalaget ledningen och målet tillkom så klart i powerplay.

Ju längre perioden gick, ju hetare blev Leksand. Hetare än man varit på hela matchen och man saknade inte chanserna. Tyvärr stod Anton Forsberg i vägen och Modo kunde klara av anstormningen mot slutet och vinna matchen med Skröders enda mål, 0-1.

Övriga matcher:
Frölunda - HV 71 4-1
Linköping - Färjestad 1-4
Växjö - Brynäs 7-2
AIK - Örebro 2-1 SD
Skellefteå - Luleå 5-1

Skellefteå har börjat vinna igen och här övertygade man rejält och studsade även tillbaka efter senaste derbyförlusten, då Luleå vann i Skellefteå för 1:a gången sedan 1989.

Växjö krossade Brynäs och det var inga små siffror heller. 7-2. Starkt av Växjö, som snart kan blicka framåt mot slutspelet med säkerhet, tillsammans med Frölunda och Luleå, + Skellefteå där uppe i toppen. Det är nämligen ett litet hopp på 5 poäng från Luleå ner till 5:an Brynäs.

Färjestad klättrade upp på den sista direktplatsen i och med segern mot LHC, som får det allt jobbigare där nere på 9:e plats. 7 poäng upp till Brynäs, Färjestad och Leksand har man nu, med 11 omgångar kvar.

AIK tog sina första poäng på ett bra tag när man vann bottenmötet mot Örebro. En seger som kan bli psykologiskt viktig senare i vår, när de båda lagen högst troligt kommer mötas i kvalserien.