Krigarseger mot ärkerivalen

Näst intill fullsatt i tegera arena under torsdagen, när Brynäs kom på besök för 1:a gånen sedan premiären, då man vann med 3-1 och där media efteråt ojade sig rejält över de blåvita, som man inte trodde skulle kunna hävda sig i SHL, men man har visat såväl media som övriga hockeysverige att man hade fel.

Trots att både Oscar Alsenfelt och Patrik Hersley var borta var det hemmalaget som öppnade bäst och bara efter några minuter kunde Jens Bergenström ge hemmalaget ledningen med 1-0.

Kort därefter kunde dock Robin Jakobsson kvittera för bortalaget och det var också ställningen efter den 1:a perioden, som var en väldigt jämn och tempofyld period, där båda lagen skapade målchanser. En kul period att följa helt enkelt.

Den 2:a perioden inleddes likadant som den 1:a avslutades. Med chanser åt båda håll och en rolig hockey. Hemmalaget skulle också ta ledningen ännu en gång, när ingen mindre än Joonas Rönnberg petade in 2-1 bakom Bernhard Starkbaum i Brynäskassen.

Det var sedan Leksand som hade ett litet spelövertag och med bara några minuter kvar av perioden kunde man sätta en oerhörd press på brynäsarna och det gav slutligen utdelning. Kevin Kapstad nätade för de blåvita och det var 3-1.

Brynäs skulle dock reducera innan perioden var slut. jesper Ollas hittade nätet bakom Joel Gistedt och det var 3-2 efter 2 spelade perioder.

Den 3:e perioden blev väldigt intensiv. Mycket känslor, så klart och chanser åt båda håll, precis som det hade varit tidigare under matchen också. Leksand var yterst nära på att utöka till 4-2, men puken ville inte in i nät bakom Starkbausm, som Brynäs valde att plocka med dryga minuten kvar att spela. Man satte en enorm press nere mot Joel Gistedt, men han höll emot, liksom övriga laget och det var 3 mycket, mycket härliga poäng som stannade kvar i Dalarna.

En storartad seger, där Joel Gistedt kliver fram mellan stolparna och gör det riktigt bra. Kevin kapstad visar att det inte bara är Hersley som kan skjuta hårt och Joonas Rönnberg gör både sin 1:a assist och sitt 1:a mål för den här säsongen. Jens Bergenström har också han visat en mycket bra form under de senaste matcherna och det här var helt enkelt en krigar seger för de blåvita.

I de övriga matcherna gick det såhär:
Örebro - Skellefteå 3-2 str
Färjestad - Frölunda 1-2
Linköping - Modo 8-2
Växjö - Luleå 1-0

Örebro gör det oerhört imponerande och slår serieledande Skellefteå efter straffar med 3-2. Starkt! Man är på väg att lämna AIK bakom sig och haka på det där sista tåget för att kanske lyckas ta sig förbi HV eller något av de andra lagen där ovanför sträcket.

Frölunda avgör med 2 sekunder kvar. 19:58 i den 3:e perioden. då smackade Alexander Wennberg in 2-1 för sitt Frölunda. Enormt skönt för göreborgarna och samtidigt fruktansvärt för FBk:arna. Sådana förluster blir man bara så irriterad och besviken på. 2 sekunder är ju ingenting. Särskilt inte när man har kämpat i 59:58. Surt är bara förnamnet...

LHC studsar verkligen tillbaka efter förlusten med 7-0 mot Växjö och trycker dit Modo ganska rejält med hela 8-2.

Växjö håller nollan för andra matchen i rad. Starkt jobbat!