Konstigt mål i Karlstad

Senast Leksand var i Karlstad blev det seger med 2-3. Faktum är att de blåvita har vunnit alla möten mot just Färjestad den här säsongen.

Under lördagseftermiddagen drabade de båda lagen samman igen och även den här gången var det Färjestad som förde spelet. Man åkte mycket skridskor och snurrade upp leksingarna litegrann. Joel Gistedt gjorde det dock bra i mål, men efter knappt halva perioden fick han kapitulera och färjestad kunde ta ledningen med 1-0, till publiken stora jubel.

Det var FBK som hade det mesta i den 1:a perioden och man fortsatte i samma stil i inledningen av den 2:a. Drygt 7 minuter in i densamma kunde Magnus Nygren också utöka ledningen till 2-0, efter att leksingarna tappat markeringen på honom och han fick stå helt ren framgför Gistedt.

samme Nygren var även inblandad i 3-0 i den 3:e perioden, efter drygt 5 minuters spel. Det var lite ridå ner för de blåvita, men än fanns det tid att vinka på och man skulle också få utdelning. ett väldigt konstigt mål, där tekningen var förlagd nere i Leksandszonen. gabbe Karlsson tog hand om tekningen, efter att domaren släppt pucken och FBK-spelarna inte var berädda. Gabbe lade iväg pucken mot FBK-målet, där Fredrik Petterson-Wentzell stod och drack vatten. Puck gick in i mål och det dömdes mål för det. Ett väldigt märkligt mål måste man säga...

3-1 på tavlan med några minyuter kvar att spela alltså. Leksand försökte allt vad man kunde och plockade gistet mot slutet, men det resulterade bara i 2 mål i tom kasse för hemmalaget, som därmed kunde vinna matchen med 5-1.

De övriga matcherna slutade såhär:
Brynäs - AIK 2-1
Luleå - Örebro 1-0
Skellefteå - Växjö 0-6
Linköping - HV 71 3-4

Ny förlust för AIK. Den 8:e i rad. Läget ser inte ljust ut för Gnaget, särskilt inte eftersom att HV vann och avståndet därmed är hela 11 poäng upp till HV över sträcket och 6 poäng upp till Örebro.

HV, som vände i stor stil i E4-derbyt i den sista perioden. LHC gjorde först 3-1, men sedan hämtade HV ikapp och gick också förbi. 3-4 var nog ett resultat som alla LHC-fans var allt annat än nöjda med. LHC är väldigt omjämna och blandar och ger något oerhört.

Omgångens skräll stod ändå Växjö för. Man nollar Skellefteå, borta. Det var 3:e nollan i rad för Växjö, som har en målskillnad på 15-0 den här veckan. Grymt!