Karlskrona tillbaka i serieledning

Under nyårsveckan har det varit dåligt med matcher i SHL. Några stycken har dock spelats och såhär har det gått då:

AIK - HV 71 3-4 SD
HV 71 - AIK 4-1
Frölunda - Färjestad 2-3

HV och AIK möttes i en riktig back 2 back-batalj. Snacka om viktiga matcher. Inför det hela låg HV 4 poäng före AIK. Vid seger i de båda matcherna kunde alltså AIK gå förbi med 2 poäng. Vid seger för HV kunde man dra ifrån rejält, upp till 10 poäng. Det gjorde man, nästan. Man tog 2 pinnar på Hovet och vann enkelt hemma i Jönköping. Därmed är man nu 8 poäng före AIK. AIK har alltså 8 poäng upp till 10:e platsen. Läget ser inte direkt ljust ut för Gnaget...

Färjestad stidsade tillbaka efter förlusten mot Leksand och vann nere i Scandinavium, mot ett Frölunda som inte alls tycks vara i form för tillfället.

Allsvenskan har också varit igång under veckan och såhär gick det där:

Almtuna -Asplöven 2-1
Mora - Djurgården 3-4 str
Timrå - Björklöven 6-1
Södertälje - Bofors 3-0
Oskarshamn - Karlskrona 2-5

Asplöven inledde målskyttet i den 3:e perioden, men Almtuna kunde vända på steken och ta 3 viktiga poäng. Stark insats av Erik Hanses i kassen också.

Mora gick upp till 3-1 och 3 poäng såg kassaskåpssäkra ut. Då gjorde djurgården 2 mål på knappa minuten och hastigt och lustigt var det 3-3 på tavlan. Inte nog med det så kunde bortalaget också ta med sig bonuspoängen. Snöpligt för Mora, minst sagt.

timrå är kanske på gång nu. 6-1 mot Björklöven är starkt. Må hända att det var på hemmaplan, men Timrå har sett allt annat än starka ut såhär långt under säsongen och Löven har blandat och gett. Här gav man...

Södertälje plockade in f.d. ass. tränaren i Färjestad, andreas Johansson, som headcoach inför matchen mot serieledande Bofors och det gav resultat direkt. 3-0. Det är starkt, eller om det är BIK som r nere i en rejäl svacka. Man har inte vunnit i ordinarie matchtid sedan Västerås borta innan jul. Därefter blev det vinst mot Almtuna i sudden och så förluster mot Timrå, Mora och Södertälje.

Karlskrona vinner däremot, borta, vilket inte händer varje dag den här säsongen, och man är därmed nya serieledare, med en match mindre spelad. Starkt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0