Björklöven sjunker som en sten i tabellen. Idag blev det ännu en storförlust, mot bottenkonkurenten Troja av alla lag, en match där man bör ta poäng. Södertälje åkte dock också på däng av Troja där runt jul och det var efter det som formkurvan började peka uppåt för Kringlorna, så kanke, om man ska se något positivt i det, så vänder det kanske nu igen för Löven.

Oskarshamn - Timrå 2-4
troja - Björklöven 6-1
Almtuna - Södertälje 3-0
Bofors - Malmö 4-3 str

Rögle vände och vann mot Asplöven och befester därmed sin playoffplats litegrann. Det gjorde inte Asplöven, som i och med den förlusten och Timrås seger halkar utanför playoff igen. Timrå tog ledningen i Oskarshamn, men Oskarshamn kvitterade och hade greppet om matchen, men Mika Norja i Timråkassen gjorde det bra och det var 1-1 efter 1:a perioden. I 2:a perioden tog Timrå över, gjorde 3 mål och avgjorde matchen.

Almtuna tog 3 viktiga poäng och såg till att SSK fick sin 1:a förlust efter nyår. Almtuna är därmed hela 9 poäng från det negativa kvalsträcket. En skön marginal, men det är definitivt inte klart. Vi minn vad som hände med Tingsryd förra säsongen. Man såg ut att ha allt under kontroll med bara några omgångar kvar, men Almtuna kom som ett skott på slutet och gick förbi.

Jonas Fransson höll ännu en nolla när Mora besegrades med 2-0. Det var länge 0-0, men med 10 minuter kvar att spela gjorde Matt Fornataro, som bekant lämnade Leksand för några veckor sedan, sitt 3:e mål i Västeråströjan på 6 matcher. Det är 1 mål mer än vad han mäktade med i leksand. Så snacka om att han kommit till sin rätt i västerås, där han tycks trivas bra.