Alsenfelt tillbaka mellan stolparna

Alsenfelt var tillbaka mellan stolparna när HV kom på besök till Tegera arena under torsdagskvällen. Ett lag som Leksand haft lätt för under säsongen och vunnit alla 3 tidigare möten mot, men här var det HV som öppnade klart bäst. Tom Linder och Fabian Brunnström slarvade rejält i egen zon redan efter knappa minuten och Erik Kristensen kunde enkelt slå in 0-1 för gästerna redan efter 52 sekunder.

HV fortsatte sedan att dominera stort under den 1:a perioden. Det var den sämsta perioden på väldigt länge för de blåvita. HV-spelarna gjorde lite som man ville, rundade Leksandsbackarna som konor och gjorde 0-2 efter drygt halva perioden, i spel 5 mot 3.

Leksand skulle lite tursamt få in en reducering innan paus, när nyförvärvet Hannu Pikkarainen sköt ett skott som Ryan Russell styrde in bakom Gustav Wesslau. 1-2 efter den 1:a perioden alltså, ett resultat som de vblåvita skulle vara väldigt nöjda med, för HV kunde både ha haft 1-3 och 1-4.

Den 2:a perioden inleddes precis som den 1:a. HV dominerade totalt. Leksingarna hade ingen fart på rören, passade fel, drällde med pucken i egen zon och fick inga utvisningar med sig. Ingenting fungerade och HV kunde också göra 1-3 och det såg så enkelt ut. Det fanns ingen glöd alls hos hemmalaget.

Trots att man var helt utspelade hade Leksand flera bra chanser att reducera. Först var det en chans som egentligen inte ens var någon chans från början, men pucken ville inte in i nät bakom wesslau. Sedan tog pucken i baken på Anzi Salmela, som stod i målgården hos wesslau, men inget mål där heller. Slutligen fick micke Johansson ett jätteläge precis när perioden var slut. Han skulle bara slå in pucken i öppen kassse, men missade på något sätt och det var 1-3 för bortalaget efter 2 spelade perioder.

Leksand inledde 3:e perioden i powerplay och då small det. En nödvändig reducering fram till 2-3 när Kevin kapstad dundrade in pucken i nät bakom Wesslau.

Samme Kapstad fick kort därefter ännu ett jätteläge, men då spelade han istället. Det var dock inte slut där. Leksand fick ännu en fin chans, men det var fortsatt 2-3.

Det var åtminstone betydligt bättre och farligare spel från de blåvita nu jämt mot tidigare perioder och man fortsatte att göra det betydligt bättre än i de 2 inledande perioderna. man skapade lägen och visade en het annan tändning och vilja än i de 2 inledande perioderna. När man ville framåt öppnade man dock upp sig bakåt, vilket bäddade för möjligheter för HV att göra 2-4, men Alsenfelt hade kommit in i matchen och blivit varm i kläderna, så han släppte inga puckar förbi sig.

Tiden tickade dock iväg för de blåvita. klockan gick upp mot 14 minuter, 15 minuter, 16 minuter. Trycket ökade ännu mer från leksingarnas håll, men pucken ville inte in i nät bakom Wesslau. HV slog mest bara ifrån sig och Leksand pressade. Man tog timeout och Alsengelt lämnade kassen. Micke Johansson var så nära på att få in pucken bakom Wesslau, men icke. Kevin Kapstad slogs sedan omkull, men ingen utvisning på HV-spelaren. Man tog hursomhelst pucken och lade den i den tomma Leksandskassen, till publikens stora missnöje. 2-4 och matchen var avgjord...

Sett till hela matchen var det fullt rättvist. HV dominerade stort i 40 minuter, men i den 3:e perioden vaknade leksingarna. tyvärr gjorde man det för sent och det räckte inte hela vägen.

i de övriga matcherna gic det såhär:
Frölunda - Linköping 3-4 str
Luleå - Skellefteå 2-1
Modo - Örebro 4-1
AIK - Växjö 3-1
Brynäs - Färjestad 2-3 str

LHC hade 1-3, men tappade det till 3-3. Sedan vann man på straffar, men man har svårt att knyta ihop säcken.

Luleå vann mot Skellefteå och det var ännu en briljant insats av Mark Ovuya i Luleåkassen. 5 matcher har han stått. 5 segrar för Luleå, 3 insläppta mål, 2 nollor och inget insläppt mål i spel 5 mot 5. Det är ett grymt facit för den gode Ovuya.

Modo avgjorde med 3 mål i sista perioden, men AIK skrällde litegrann och slog Växjö, som hade hållit 3 raka nollor innan kvällens match, med 3-1. Nödvändig seger för Gnaget, men det är fortfarande långt upp till sträcket, eftersom att HV också vann.

Färjestad hade 0-2, men tappade det till 2-2. Sedan kunde man, likt LHC, ta med sig bonuspoängen, men man lyckades inte knyta ihop säcken i ordinarie matchtid.