tabellerna vecka 6

6 omgångar återstår nu av SHL säsongen 2013/14 och det börjar med andra ord dra ihop sig för ett avgörande. Såhär såg tabellen ut innan OS-uppehållet som nu är i full gång:

1, Skellefteå 103p +56
2, Frölunda 93p +32
3, Växjö 83p +23
4, Luleå 80p +25
5, Modo 74p +1
6, Leksand 74p -31
7, Brynäs 73p +2
8, Färjestad 72p +3
9, Linköping 66p 0
10, HV 71 65p -25
11, Örebro 51p -45
12, AIK 48p -41

Det är 27 poäng kvar att slåss om. Skellefteå är 10 poäng före Frölunda, som i sin tur är 10 poäng före Växjö. Det känns ganska avgjort i toppen va? Frölunda har dock tagit in 1 poäng jämt mot veckan innan. Man tog 9/9 poäng här under veckan, medan Skellefteå tog 8/9. Man tappade 1 poäng borta mot Växjö, som dock bara tog 4/9 poäng och därmed tappade ganska rejält på Frölunda där framför. Luleå var t.o.m. på väg om, men så slog Växjö just Luleå och nu är man återigen 3 poäng före.



Sedan är det ett hopp på 6 poäng ner till Modo. Där är ett riktigt getingbo och den helt klart mest intressanta striden i tabellen just nu, t.o.m. den enda striden. Modo har nämligen 74, samma som Leksand. 1 poäng bakom har vi Brynäs och ytterligare 1 poäng bakom har vi färjestad. 4 lag inom 2 poäng alltså. 2 av dessa kommer att gå direkt till slutspel, medan de 2 andra får möta LHC och HV i figjht om de 2 sista slutspelsplatserna. Båda dessa kan visserligen blanda sig i det där också, men LHC är 6 poäng bakom Färjestad och HV är 7 poäng bakom, så det är ett litet glapp där. Det har dock hänt saker där i sträckstriden sedan förra veckan. då låg Modo 5:a med 71 poäng. Färjestad var 6:a med 70. Sedan hade både Leksand och Brynäs 67 pinnar. Det skiljde alltså 4 poäng mellan dessa 4 lagen, men Modo har bara tagit 3/9 poäng, Färjestad ännu sämre, bara 2/9 poäng, medan Brynäs har tagit 6/9 och Leksand klart bäst med 7/9 poäng, bara 2 tappade pinnar uppe i Luleå. Därför har Leksand nu återigen klättrat upp på direktplats till det kommande slutspelet. Vem hade trott det innan säsongen drog igång?

Örebro och AIK har nog bränt sina sista kort. Örebro hade chansen när Leksand slog LHC, men då föll man hemma mot Modo med 0-1. Sedan vann istället LHC över både Färjestad och AIK, medan Örebro förlorade på nytt, både mot Skellefteå och Leksand. Därmed gick LHC också förbi HV i tabellen och istället för 9 poäng upp till laget över sträcket, som Örebro hade för drygt en vecka sedan, är det nu 14 poäng upp. Med 27 poäng kvar att spela om ska det inte gå.

Ännu mindre ska det gå för AIK, som har 17 poäng upp till säker mark. Det kommer bli kvalserien för AIK, trots att man var på väg in i en fin rad med poängmatcher, när man tog 3 poäng mot HV och fick med sig 1 pinne mot Brynäs. Sedan var man solklart på väg mot ytterligare 3 poäng mot LHC, men när man hade 4-1 på tavlan kapitulerade man totakt och med dryga minuten kvar att spela kunde LHC avgöra matchen genom att göra 4-5. En riktigt tung förlust, som säkerligen knäckte självförtroendet ganska kraftigt.

I Hockeyallsvenskan spelades bara en match under veckan och det var Malmö som slog Björklöven. Därför tar vi ingen Hockeyallsvensk tabell den här veckan, men jag kan meddela att Malmö i och med den segern klättrade förbi både Bofors och Karlskrona och nu, för 1:a gången den här säsongen, befinner sig på direktplats till kvalserien.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0