Tierp - Hudiksvall 5-4
Wings - Huddinge 1-0
Västervik - Tingsryd 4-5 SD
Kristianstad - Mariestad 4-3

Kiruna övertygade inte lika mycket som förra året, men man vann ändå en tät match mot Kalix på bortais. Kalix reducerade när man hade plockat målvakten i slutet av matchen, men närmre än så kom man inte. 1-0 till Kiruna.

Också Östersund vann på bortais. Det avgörande målet kom drygt 5 minuter in i sista perioden, Jesper Hultman satte 2-4 i nät. 1-0 i matcher för Östersund.

tierp, vinnaren av Grupp C:s fortsättningsserie, skrällde litegrann och vann med 5-4. Kvitteringen fram till 3-3 kom bara dryga minuten in i 3:e perioden, men Hudiksvall återtig ledningen bara 2 minuter senare. tierp gav sig dock inte och kvitterade ännu en gång och med drygt 5 minuter kvar att spela pangade man in matchavgörande 5-4. 1-0 till tierp alltså.

Också Wings, som vann Grupp D:s fortsättningsserie gjorde det bra och med matchens enda mål i den 1:a perioden kunde man vinna matchen. 1-0 till Wings.

I Västervik blev det en jämn match. Hemmalaget tog ledningen i den 1:a perioden, men i den 2:a vände Tingsryd till 1-3 på bara 7 minuter. Västervik reducerade dock, men Tingsryd gick ifrån till 2-4 04:28 in i sista perioden. Det såg klart ut, men Västervik ville annat och reducerade bara minuten senare och 7 minuter från slutet kom kvitteringen. Närmre än så kom man dock inte. I förlängningen kunde Pontus Netterberg göra 4-5 för Tingsryd, efter drygt 6 minuters spel. Det satt dock långt in, men det var ändå 1-0 i matcher till Tingsryd.

Också Kristianstad gjorde det bra och lyckades hålla undan, trots att Mariestad reducerade 9 minuter från slutet. Starkt av Kristianstad och 1-0 i matcher.

kiruna, Östersund, Tierp, Wings, Tingsryd och Kristianstad hade alltså chansen att avgöra i 2:a omgången.

Mariestad - Kristianstad 3-2

Återigen i en tät match lyckades Kiruna dra det längsta strået och vinna matchen, också denna gången med uddamålet, den här gången med 2-1. 2-0 i matcher till Kiruna alltså och man är därmed vidare till Playoff 2. Kalix har spelat klart för säsongen.

Det har också teg gjort, som inte kunde matcha Östersund, som vann ganska enkelt med 4-1. 2-0 i matcher till Östersund alltså, som därmed är vidare till Playoff 2.

Hudiksvall studsade tillbaka och kunde, i en jämn match, där det stod 1-1 inför den sista perioden, avgå med segern, 3-1, och därmed utjämna i matcher till 1-1.

Utjämna gjorde också Huddinge, som hade 3-1 inför den sista perioden, men där kröp Wings närmre och presade på bra mot slutet. Det räckte dock inte hela vägen och även här var det alltså utjämnat till 1-1 i matcher.

Västervik gjorde det riktigt bra nere i Tingsryd, där man tog ledningen efter drygt 6 minuters spel. Tingsryd kunde utjämna i den 2:a perioden, men med bara minuten kvar av densamma återtog Västervik ledningen. Hemmalaget kunde dock kvittera i sista perioden, men matchen gick till förlängning och där var det faktiskt Västervik som drog det längsta strået, när Joakim Englund avgjorde efter nästan 10 minuters spel. Utjämnat också här alltså, 1-1 i matcher.

Mariestad utjämnade också till 1-1 i matcher. Kristianstad orkade inte riktigt följa upp segern under torsdagen med en ny seger under lördagen och det var således 1-1 i matcher även här.

Kiruna och Östersund alltså vidare till Playoff 2 med 2-0 i matcher. De resterande 4 matchserierna skulle avgöras i en 3:e omgång.

Omgång 3

Hudiksvall - Tierp 8-2
Tingsryd - Västervik 5-2
Mariestad - Kristianstad 4-5

Tierp orkade inte stå emot Hudiksvall. Man gjorde det bra i 1:a matchen, gick segrande ur den, gjorde en bra 2:a match, som ändå inte räckte till seger, men här var bensinen slut. Hudiksvall hade 3-0 redan efter 1:a perioden, 5-1 efter den 2:a och där var matchen död. 2-1 i matcher till Hudiksvall, som därmed är vidare till Playoff 2.

Huddinge upprepade lördagens resultat. Man hade 3-1 efter den 2:a perioden, Wings reducerade, men nådde inte hela vägen. 2-1 i matcher till Huddinge alltså, som likt Hudiksvall vände på den matchserien, från 0-1 till 2-1.

Tingsryd spelade jämnt med Västervik, som återigen gjorde en bra match, men i den sista perioden kom 3-2, som blev lite som en spärr som släppte för hemmalaget. 4-2 kom några minuter senare och så gjorde man 5-2 i öppen kasse. Västervik hade ju inget att förlora. Man hade gjort det bra, men räckte inte hela vägen. 2-1 i matcher till Tingsryd, som därmed är vidare till Playoff 2.

Slutligen hade vi matchen i Katrinhallen. Mariestad tog en tidig ledning, både med 1-0 och 2-1 i den 1:a perioden, men Kristianstad kvitterade båda gångerna. I den 2:a perioden tog man också ledningen och utökade densamma sedan på straff, 2-4. Matchen såg ut att vara på väg att stängas, men Mariestad gav sig inte, utan reducerade innan perioden var över. Kristianstad ryckte dock återigen till sig en tvåmålsledning dryga minuten in i 3:e perioden. Mariestad trampade då gasen i botten och fick in en reducering till. Kvitteringen var sedan yterst nära mot slutet, pucken var faktiskt i nät, men det var avblåst för en crosschecking på en Kristianstadspelare. Mariestad fick då spela 6 mot 3 i drygt 40 sekunder, men man kom aldrig till några riktiga lägen och Kristianstad kunde avgå med segern och 2-1 i matcher. Man är därmed vidare till Playoff 2, som det enda fortsättningsserielaget den här säsongen.

Mariestad - Kristianstad 1-2 i matcher

Playoff 2 tar sin början under denna veckan och spelas torsdag, lördag och ev. söndag.

Såhär spelas de matchserierna:

Kiruna - Tingsryd
Hudiksvall - Kristianstad
Visby - Huddinge
Kallinge - Östersund

2:orna från Allettan Mellan och Södra går här alltså in i gamet, Visby och Kallinge.

Just Kallinge lär med stor sannolikhet slå ut Östersund. Jag sätter en klar slant på Kallinge i den matchseriern.

samma sak med Hudiksvall. Kristianstad borde inte ha någon chans där. får man en bra start på torsdag kanske man dock kan rida vidare på framgångsvågen man har skapat sig i och med segern över Mariestad, men nja, jag är tvekam till om det räcker. Jag sätter Hudiksvall som favoriter där.

Visby och Huddinge känner till varandra sedan i höstas och även sedan Allettan Mellan. Det är en matchserie som kan sluta hursomhelst, men jag hoppas att Huddinge tar det. Tycker dock inte man har övertygat särskilt och därför tror jag att Visby har ett litet övertag i den serien.

Slutligen har vi Kiruna - Tingsryd. Tyvärr möts båda dessa redan här får jag ju då konstatera. Båda dessa hade jag nämligen gärna sett i en kvalserie. Så kommer det dock inte att bli och jag tror att Tingsryd är det lag som går vidare härifrån. Kiruna har inte imponerat mot Kalix. Kanske har man bara gjort vad man har behövt, i vetskap om att det kommer tuffare matcher, men nja, jag tror inte man ror på Tingsryd.

Mina tips vidare till Playoff 3 är alltså Tingsryd, Hudiksvall, Visby och Kallinge.