Omstarten av SHL gav 3 poäng för Leksand

Ett fullsatt Tegera arena, igen, fick se en avvaktande inledning av matchen, med 2 fokuserade lag som visste vad som stod på spel. Både Leksand och Brynäs skapade något riktigt bra läge var under den 1:a perioden, men inga mål och det var 0-0 efter densamma.

I den 2:a fick Leksand spela powerplay och då gjorde man inga misstag. Jacob Blomqvist tryckte in ledningspucken, 1-0 för Leksand.

Ju längre matchen gick ju mer tog Brynäs över. Man tryckte på något enormt och då kommer som bekant oftast misstagen bakåt. så även nu. fabian Brunnström bröt ett Brynäsuppspel och kom fri med Starkbaum, men inget mål den gången. Istället fortsatte Brynäs att trycka på, men Alsenfelt storspelade och det var 1-0 inför den 3:e perioden.

I den 3:e fortsatte Brynäs att trycka på något enormt. 2 stolpträffar och några otroligt bra räddningar av Alsenfelt i mål stod i vägen för en kvittering. Tiden rullade på och talade mer och mer för Leksand. Brynästrycket var enormt och det var egentligen spel mellan Brynäs och Oscar Alsenfelt. Den senare skulle dock gå segrande ur den fighten. Han höll emot och Leksand kunde vinna matchen med 1-0 och därmed klättra förbi både Färjestad och Modo i tabellen, upp på 5:e plats och en direktplats till slutspelet. Starkt jobbat!

Såhär gick det i de andra matcherna:
växjö - Modo 3-2 SD
Färjestad - AIK 4-3 SD
Linköping - Skellefteå 6-5 str
HV 71 - Luleå 0-3
Örebro - Frölunda 6-0

För Leksands del var det bra resultat. Både Modo, Färjestad och Brynäs tappade poäng och Leksand klättrade dessutom förbi Modo i tabellen och upp på 5:e plats. Det är 3 poäng ner till Färjestad under direktsträcket, med 5 matcher kvar att spela.

Omgångens stora skräll var ju helt klart Örebro. 6-0 mot Frölunda. 6-0! Det är ett mycket starkt besked inför kvalserien. Örebro är visserligen inte helt 100% klara för densamma, men med 15 poäng kvar att spela om är man 11 poäng bakom HV. Känns ganska tight...

LHC hade 4-2 mot serieledande Skellefteå, men tappade det till 4-5 i sista perioden. Sådan tur var kunde man kvittera innan tiden var slut och så lyckades man ta bonuspoängen också.