Ny svag insats mot Örebro...

Fulssatt i Tegera arena när Örebro kom på besök, trots de 2 senaste förlusterna och nästan 100 minuter utan ett enda mål.

Inte bara Leksand hade 2 raka förluster bakom sig, Även Örebro har haft det tungt och förlorade med 3-6 senast mot Växjö. Därmed kunde man kanske vänta sig en lite tvekande matchinledning, men där tog man fel. Inledningen och den 1:a perioden i stort var tempofylld, men inget av lagen skapade några jättechanser. Det var mest spel fram och tillbaka, det drällde med pucken, passades fel och när något av lagen väl fick en chanss så var det inga större problem för varken Oscar Alsenfelt, som nu var tillbaka i målet, eller Tim Sandberg i Örebrokassen. 0-0 efter den 1:a perioden alltså.

Tempot fortsatte även i den 2:a perioden. Själva spelet fortatte också det att vara slarvigt och mindre välspelat. Leksands powerplay var fruktansvärt uddlöst, riktigt dåligt faktiskt, och drygt halvvägs in i perioden och matchen skulle 1:a målet komma. Det var Örebro som gjorde det. Bobo Petersson fick iväg ett skott som en skymd Alsenfelt inte kunde ta.

Efter målet tog Örebro över mer och mer. man pressade hemmalaget ganska bra, men lyckades inte utöka sin ledning mer under perioden och därmed hade vi 0-1 på tavlan efter 2 spelade perioder.

3:e perioden såg ungefär ut som de 2 föregående. Leksand hade dock stäppat upp upp något steg och pressade på lite mer och lite mer distinkt än i de 2 tidigare perioderna. När Örebro ådrog siig ett lagstraff för 6 spelare på isen kunde man också kvittera. Jakob Blomqvist smällde in 1-1, fint serverad av Micke Johansson.

Leksand fortsatte sedan att pressa på och hade tagit över matchen litegrann. Känslan var bättre än i de 2 inledande perioderna och att ett ledningsmål inte alls var någon omöjlighet. Då kunde Jared Aulin få tag i en retur från Alsenfelt och slå in 1-2 för Örebro.

Återigen var det alltså uppförsbacke för de blåvita, som dock fortsatte att skapa betydligt mer än i de 2 första perioderna, även om det på inget sätt var några sylvassa anfall.

Mot slutet kunde Örebro göra 1-3 i öppen kasse och förlusten, den 1:a mot Örebro den här säsongen, var ett faktum.

Inte mycket positivt att ta med sig från den här matchen heller, tyvärr. Tyvärr fortsätter spelet att se ungefär lika dåligt ut som det gjorde i fredags mot Färjestad. Maskineriet hackar minst sagt och man lyckas inte skapa något alls. Backarna är som rundningsmärken för motståndarna och det slarva hej vilt med passningar och annat. Det är visserligen 16 poäng ner till Örebro. 16 poäng ska man inte tappa på 9 matcher, men inget är avgjort och Örebro grep verkligen sista halmstrået i och med denna segern.

Dagens matcher slutade enligt följande:
HV 71 - Färjestad 5-3
Brynäs - Skellefteå 1-4
Luleå - Linköping 6-0
Modo - AIK 2-1
Frölunda - Växjö 2-1

LHC har nästan haft en lika dålig vecka som Leksand hade då innan jul. Storförlust idag med klara 6-0. Därmed har man 4-15 i målskillnad på de 3 senaste matcherna. HV vann dessutom här och är förbi östgötarna i tabellen. I och med att Örebro också plockade 3 är det nu bara 9 poäng ner till kvalseriesträcket. Det är visserligen bara 9 matcher kvar att spela, men ja, än så länge finns det en liten, liten chans för Örebro, som verkligen knep sista halmstrået här.

Brynäs hade precis kvitterat mot Skellefteå och pressade på för ett ledningsmål. Då kom kallduschen. 2 gånger om. Skellefteå gjorde både 1-2 och 1-3 och sedan var matchen körd för hemmalaget.

Växjö hade chansen att ta in på Frölunda, men man tog inte chansen och istället drygade Frölunda ut med 3 poäng.