Hockeyallsvenskan gjorde en omstart igår efter förra veckans uppehåll och förvånande nog tappade de flesta av topplagen poäng. Alla, utom Malmö, som därmed blev kvällens och omgångens syora vinnare.

Bofors - Mora 3-4 SD
Karlskrona - Troja 1-3
Björklöven - Almtuna 3-4
Timrå - Södertälje 1-4

Malmö vinner Skånederbyt för 4:e gången av 5 möjliga den här säsongen. Det var en konstig match, där Rögle dominerade totalt, både på isen och rent skottmässigt. Trots det kunde Malmö kvittera Rögles 1-0-ledning och sedan var det proppen ur för Rödhökarna. 1-2 och 1-3 kom ganska snabbt och så satte man 1-4 och 1-5 i sista perioden. Sett till matchbilden var det inte alls rättvist, men hockey är inte alltid rättvist och den här kvällen var Pontus Sjögren betydligt mer på tå än Brendon Maxwell i Röglekassen.

Bingo för Malmö alltså. Särskillt som Karlskrona lite oväntat föll hemma mot Troja och inte fick med sig några poäng alls. Bofors hade det också tungt mot Mora, men med bara några sekunders mellanrum kunde man i 3:e perioden både göra 1-2 och 2-2. Mora återtog dock ledningen, men BIK kunde iaf kvitttera på nytt och se till att få med sig 1 pinne, även om det säkerligen var en missräkning.

Västerås var nära på att bli nollade på Hovet, men man fick in kvitteringen mot slutet av 3:e perioden och så kunde man också avgöra i sudden. Ett mål som gjorde att man fortsatt behåller serieledningen.

Björklöven förlorade, igen.Jag vet inte vad förlustraden är uppe i ny, 11 eller 12 raka matcher utan vinst tror jag att det är. Här var man dock nära, men orkade inte hela vägen. Man tog ledningen med 1-0, men innan perioden var slut hade Almtuna vänt till 1-2. Löven vände dock tillbaka i 2:a perioden och ledde med 3-2 inför slutakten. Då vände Almtuna igen och vann med 3-4. Surt för Björklöven, särskilt som Södertälje vann ganska klart i Timrå och därmed nu är 11 poäng före Löven, + att Troja också vann och är 5 poäng före. Med 9 matcher och 27 poäng kvar att slåss om börjar goda råd bli dyra för Umeålaget...