Västerås ångar på

Västerås är ruskigt nära den där Allsvenska finalplatsen nu. Detta efter att man slagit Vita hästen med 4-2 hemma i ABB arena igår, dock inte helt utan spänning. Det såg till en början enkelt ut. Eller ja, till en början var det ganska tillknäppt, det stod 0-0 enda in i den 2:a perioden, då Janne Urbas både kunde göra sitt 5:e och 6:e mål för säsongen när han först gav hemmalaget ledningen, varefter han också gjorde 2-0. Eddie Davidsson ökade sedan på till 3-0 i 3:e perioden och matchen såg avgjord ut, men Markus Eriksson och Alexander Larsson ville annorlunda och med 2 relativt snabba mål skapade man trots allt späning i matchen. VIK höll dock undan och Mikael Fryklund kunde sätta 4-2 i öppen kasse. Det innebär att Västerås, med en match mindre spelad än karlskrona och Malmö, står på samma poäng som kHK och vid seger i sin restmatch alltså passerar och är i sådant fall bara 2 poäng efter Malmö. Snacka om scenförändring mot början av säsongen och ja, nu tror jag att VIK är i toppen för att stanna.

En till match spelades igår och där gick det såhär:
Asplöven - Bofors 1-3

Aspllöven tog ledningen 11:28 in i 1:a perioden, men i den 2:a perioden vände Bofors. Gustav Torell kvitterade först och med 1:40 kvar av perioden stänkte Johan nilsson in 1-2, varefter Carl berglund satte spiken i kistan med sitt 1-3-mål i öppen kasse, efter att hemmalaget tryckt på ordentligt mot Joel Gistedt i Boforskassen.

Nu väntar ett uppehåll till den 27 december, då det spelas full omgång av Hockeyallsvenskan och där framförallt AIK tar emot Bofors i Globen. Blir spännande att se hur många som då letar sig dit. det lär vara fullsatt dagen innan, då Djurgården tar emot Leksand där...

Varför det är uppehåll nu är dels för att det nalkas jul och dels för att den årliga Channel one cup nu avgörs i Tjeckien. Tre kronor inledde turneringen igår och gjorde det riktigt bra. Tjeckien gick ifrån till 3-0 i början av den 2:a perioden, men sedan vände det. Patrik Hersley gjorde både 3-1 och 3-2, innan Johan Fransson kvitterade. Tjevkien återtog dock ledningen, men Sverige kvitterade på nytt och sedan kunde man gå ifrån och slutligen vinna matchen med 6-4. Patrik Hersley alltså tvåmålsskytt och Johan Ryno finns också med i truppen, efter att Tom Wandell hoppat av.