Malmö vann Skånederbyt

Inför ca 4800 åskådare i Lindab arena var det Malmö som tog ledningen både 1 och 2 gånger. Man hade både 0-1, 1-2 och 1-3. Det såg ut att gå mot en klar seger, men med 2 minuter kvar att spela plockade Rögle Volden och fick in 2-3 och med 34 sekunder kvar satt också 3-3 i nät bakom jonas Gunnarsson i Malmökassen. Grym upphämtning av RBK, men mer än 1 poäng fick man inte med sig, för på straffar kunde Tony Romano avgöra för Malmö på den 2:a straffen, varefter Emil Molin var ytterst nära att kvittera för Rögle, men Gunnarsson fick ut stöten på något sätt och tog den pucken. efter att nyförvärvet i Malmö, Yanick Lehoux, också missat hade Rögle återigen chansen att kvittera, men den här gången satt pucken i kryssribban och det var 2 poäng till Malmö. Dock får man ändå säga att det var en vunnen poäng för Rögle.

I övriga matcher gick det såhär:
Västerås - Mora 3-2
Karlskrona - AIK 3-2
Björklöven - Bofors 1-2 SD
Almtuna - Asplöven 4-3
Oskarshamn - Södertälje 4-3 SD
Timrå - Vita hästen 4-1

Västerås vann igen och fortsätter att klättra i tabellen. Nu är man faktiskt bara 3 poäng från 2:a platsen. Man är 3:a i tabellen, passerar alltså både Mora och Rögle i och med den här segern. Vem hade trott detta för säg 10 omgångar sedan? VIK har verkligen hittat rätt nu på senare tid och eftersom att tabellen är såpass jämn som den faktiskt är så kan ett sådant vinnarflow göra att man klättrar från botten till toppen, eller tvärtom. Tvärtom är ju nämligen Vita hästen på väg att göra. Här tog Timrå 3 mycket, mycket viktiga poäng och man är nu bara 3 poäng bakom AIK, som nu återigen är nere under sträcket. Man såg ut att vara påväg uppåt för ett tag sedan, men man har dragits tillbaka ner i träsket och faktum är att Oskarshamn, i och med den där bonuspoängen i sudden klättrade från 13:e till 9:e plats i tabellen. Från kvalplats neråt till platsen precis utanför slutspelsserien. Snacka om getingbo! IKO och Björklöven har 45 poäng, SSK, Asplöven och AIK har 44 och så Timrå på 41 då. Faktum är att Björklöven är farligt nära kvalspel nu. 1 poäng har man tillgodo på 10:e plats. Utan den poänge hade man legar under sträcket, för man har sämre målskillnad än både Asplöven, SSK och AIK. Så ja, detta blir ett rejält race!

Viktig seger däe för Almtuna, mot just Asplöven, för att inte dras in i den där striden. Det var Almtunas 2:a raka seger, 2:a raka viktiga seger, den förra mot SSK, som ju också jagar där bakom. Asplöven kröp nästan ikapp här, men 4-3-målet kom lite för sent och man hann aldrig mobilisera något för en kvittering. Asplöven och AIK var nog de stora förlorarna här, efterom att man var de enda lagen i den där striden som nollade. timrå tog 3 poäng, IKO tog 2 och så Björklöven och SSK 1.

I Toppen närmade sig som sagt Västerås ytterligare och Karlskrona tog också de 3 poäng. Malmö tog 2, Rögle 1 och Mora och Hästen 0. Ändå är Hästen på 8:e plats bara 4 poäng från Västerås på 3:e plats och 7 från KHK över sträcket. Så än är det inte kört, men jag blir inte förvånad om Hästen kommer dras åt andra hållet i tabellen och snart vara indraget i den där bottenstriden, tyvärr...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0